Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009

Ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του φοιτητή Μ. Χορευτάκη


Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στο Ζαχαρία Λαγουδάκη για τη δολοφονία του φοιτητή Μανόλη Χορευτάκη.
Ο Ζ. Λαγουδάκης, ζήτησε να φύγει από την αίθουσα χωρίς να απολογηθεί. Εφυγε μάλιστα πριν καν ολοκληρωθεί η εξέταση των μαρτύρων χωρίς να ακούσει την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.
Ο εισαγγελέας κ. Μαρκάκης πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όντας πεπεισμένος ότι ο δράστης τέλεσε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Μετά την έκδοση της απόφασης συγγενείς και φίλοι του άτυχου φοιτητή δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα.
Η μητέρα του φοιτητή δήλωσε: «Δικαιώθηκε η μνήμη του παιδιού μου. Παράλληλα περάσαμε ένα μήνυμα στη κοινωνία: το παιδί μας δεν πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Θελήσαμε να βγει κάτι καλό για τον κόσμο. Να ενημερωθεί ο κόσμος για τα κυκλώματα διαφθοράς, σήψης, παραπολιτικής, αλλά και για τα κυκλώματα των σωφρονιστικών».
Από την πλευρά του ο πατέρας του Μανόλη Χορευτάκη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε όλο τον κόσμο που συνέλαβε στην ανάδειξη των πτυχών της υπόθεσης, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας. Ο αγώνας της δικαίωσης συνεχίζεται. Για το αποτέλεσμα της δίκης θα λάβει γνώση και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου έχουμε προσφύγει για την προστασία του δικαιώματος της ζωής».
Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails