Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009

Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Σταλίδα


Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες στην περιοχή της Σταλίδας και των Μαλίων, μετά τα απανωτά περιστατικά διαρρήξεων και εγκληματικών ενεργειών στην περιοχή.
Μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κατάστημα προχθές, η χθεσινή νύχτα επιφύλασσε μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη, αφού τέσσερις άγνωστοι δράστες εισέβαλαν σε ένα κοσμηματοπωλείο, αδειάζοντάς το από τα χρυσαφικά. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, όταν οι αδίστακτοι δράστες παραβίασαν την είσοδο του καταστήματος και μπήκαν σαν ταύροι σε υαλοπωλείο, «γδύνοντάς» το από τα κοσμήματα. Προηγουμένως βέβαια είχαν φροντίσει να απενεργοποιήσουν το σύστημα ηχητικού συναγερμού που διέθετε το κοσμηματοπωλείο.
Μέσα σε λίγα λεπτά οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν κοσμήματα από τις προθήκες της βιτρίνας συνολικής αξίας σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη 100.000 ευρώ περίπου. Μάλιστα οι διαρρήκτες φάνηκε πως ήταν αποφασισμένοι, αφού δε σταμάτησαν, ούτε και όταν κατάλαβαν ότι είχαν γίνει αντιληπτοί από ένα φύλακα, ο οποίος βρισκόταν σε κοντινό κατάστημα.
Το μόνο που έκανε ήταν να ενεργοποιήσει το συναγερμό του καταστήματος, ώστε να έρθει αυτοκίνητο της εταιρίας φύλαξης και η αστυνομία. Ωστόσο οι δράστες έγιναν «καπνός», πριν προλάβουν να επέμβουν οι ενισχύσεις.
Φόβος
Η τοπική κοινωνία είναι φοβισμένη και ειδικά οι καταστηματάρχες, που φοβούνται πως θα είναι τα επόμενα θύματα, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τον ύπνο τους. Παρά το γεγονός πως πλέον είναι ελάχιστα τα καταστήματα που δεν έχουν συναγερμό, τα περισσότερα έχουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Μέτρα όμως που δεν εμποδίζουν τους αποφασισμένους διαρρήκτες και εγκληματίες να κάνουν τη δουλειά τους και να εισέρχονται στα καταστήματα, αδειάζοντάς τα από τα εμπορεύματα.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails