Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

Ορκίστηκε η νέα Βουλή


Ενώπιον του αρχιεπίσκοπου Ιερωνύμου ορκίστηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί οι 300 βουλευτές που θα συμμετέχουν στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.
Ωστόσο οι 21 βουλευτές του ΚΚΕ και οι 13 του ΣΥΡΙΖΑ, ως συνήθως έδωσαν πολιτικό όρκο καθώς είναι αντίθετοι με τον θρησκευτικό όρκο. Εξαίρεση αποτέλεσε η Λιάνα Κανέλη. Δεν σήκωσαν το δεξί τους χέρι, για να δώσουν τον θρησκευτικό όρκο, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, Μάγια Τσόκλη και Νίκος Σηφουνάκης. Επίσης, οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ορκίστηκαν στο Κοράνι. Η ορκωμοσία της νέας βουλής ήταν η πρώτη στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.
Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν οι τέσσερις εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Τίνα Μπιρμπίλη, Φώφη Γεννηματά και Δημήτρης Δρούτσας.
Οι βουλευτές οι οποίοι αμέσως μετά την ορκωμοσία ανέλαβαν καθήκοντα, καλούνται αύριο στις 11 το πρωί να εκλέξουν σε μυστική ψηφοφορία το νέο πρόεδρο της Βουλής, όπου προτεινόμενος από το ΠΑΣΟΚ είναι ο Φίλιππος Πετσάλνικος.
Επίσης αύριο το απόγευμα θα διεξαχθούν, εκλογές για την ανάδειξη των έξι αντιπροέδρων, των τριών κοσμητόρων και των έξι γραμματέων της Βουλής.
Ακόμη την Παρασκευή θα αρχίσει η τριήμερη διαδικασία της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης η οποία θα λήξει την Κυριακή τα μεσάνυχτα με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails