Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009

Επιθέσεις με γκαζάκια σε γραφεία υπουργών και βουλευτή


Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια σημειώθηκε στα πολιτικά γραφεία δύο υπουργών και μίας βουλευτού της κυβέρνησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν τραυματισμοί πολιτών.
Σε διάστημα δέκα λεπτών, άγνωστοι πυροδότησαν αυτοσχέδιους μηχανισμούς έξω από το γραφείο του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια, της βουλευτού κ. Χρύσας Αράπογλου, ενώ απόπειρα έγινε και στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη.
Η πρώτη χρονικά επίθεση σημειώθηκε στις 19.12 στο γραφείο του κ. Καστανίδη, στην οδό Ερμού 10. Ωστόσο, οι δράστες δεν κατάφεραν να πυροδοτήσουν τα γκαζάκια γιατί φαίνεται πως έγιναν αντιληπτοί από ενοίκους της πολυκατοικίας και αποχώρησαν.
Στις 19.19 εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από τρία γκαζάκια εξερράγη στην είσοδο του γραφείου του κ. Βούγια, στην οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ 1. Από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές στην είσοδο του διαμερίσματος.
Η τρίτη χρονικά επίθεση σημειώθηκε στις 19.22 στο γραφείο της κ. Αράπογλου, στην οδό Ηρώδου Αττικού 6. Τα γκαζάκια είχαν τοποθετηθεί στις σκάλες έξω από το γραφείο, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο.
Το μπαράζ εμπρησμών προκαλεί σοβαρό προβληματισμό στην Αστυνομία, καθώς σημειώνεται λίγα 24ωρα μετά την προκλητική επιδρομή κουκουλοφόρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails