Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009

Πιστολιές στο Ηράκλειο


Αγριο πιστολίδι έπεσε χθες στο Ηράκλειο, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, σκορπίζοντας τον πανικό.
Χθες μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν δύο φορές, με πυροβόλο όπλο τη γυάλινη πρόσοψη καταστήματος ηλεκτρικών ειδών κοντά στο σταθμό του ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα να προκληθούν σ' αυτήν υλικές ζημιές.
Λίγη ώρα αργότερα, περίπου στις 1.30 π.μ. σημειώθηκε το δεύτερο περιστατικό, στο οποίο άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον τριάντα φορές με πυροβόλο όπλο τη γυάλινη πρόσοψη νυχτερινού καταστήματος επί της Παραλιακής και της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, το οποίο όμως δεν λειτουργούσε - ευτυχώς - λόγω ανακαίνισης, με αποτέλεσμα να προκληθούν σ' αυτήν υλικές ζημιές.
Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες αναζητούνται με τις υποψίες να στρέφονται προς ορισμένη κατεύθυνση. Πάντως πρόκειται για περιστατικά τα οποία έχουν προβληματίσει την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου με τον ταξίαρχο κ. Κώστα Κουζέλη να δηλώνει ότι για να βρεθούν οι ένοχοι, θα πρέπει και ο κόσμος να σταματήσει να φοβάται και να τηρεί σιγήν ιχθύος. Γιατί όπως λέει μέχρι τώρα τηρείται ο νόμος της σιωπής, με αποτέλεσμα οι πληροφορίες να είναι περιορισμένες.
Ας σημειωθεί ότι μέσα στο καλοκαίρι είχαν σημειωθεί δύο ακόμη περιστατικά έξω από το συγκεκριμένο μαγαζί, τα οποία όμως αντιμετωπίστηκαν χάρη στην ειδική ομάδα που είχε δημιουργηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για αυτόν ακριβώς το σκοπό.
Συνελήφθη Αλβανός
Σε αντίθεση με τους παραπάνω ένας Αλβανός στάθηκε άτυχος, καθώς συνελήφθη από την αστυνομία. Αιτία ήταν οι άσκοποι πυροβολισμοί. Χθες τα ξημερώματα από αστυνομικούς του ΤΑΕ Ηρακλείου συνελήφθη ο 38χρονος αφού όπως προέκυψε από τη έρευνα, ο συλληφθείς πυροβόλησε πέντε φορές άσκοπα στον αέρα, έξω από μπαρ, όπου προηγουμένως διασκέδαζε και στη συνέχεια αφού επιβιβάστηκε σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Λίγο αργότερα εντοπίστηκε, από αστυνομικούς που τον αναζητούσαν και σε έρευνα που έγινε στο ΙΧΕ αυτοκίνητο που επέβαινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα περίστροφο μάρκας ROHM/GERMANY διαμετρήματος 9 mm, που περιείχε εντός του βυκίου του πέντε κενά φυσίγγια (κάλυκες), καθώς και δεκατέσσερα πλήρη φυσίγγια πυροβόλου όπλου.
Πηγή:Τολμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails