Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

Ενοχα για καρκίνους στον εγκέφαλο τα κινητά


Τις κατηγορίες που ενοχοποιούν τη χρήση κινητών τηλεφώνων για όγκους στον εγκέφαλο επιβεβαιώνει μια νέα συγκλονιστική έρευνα, η οποία διεξήχθη με στόχο την άσκηση πίεσης στη βρετανική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία θα δημοσιευθεί μέσα στο 2009, όσοι κάνουν χρήση κινητών τηλεφώνων «για διάστημα 10 χρόνων ή περισσότερο» διατρέχουν «σημαντικά αυξημένο» κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο αργότερα στη ζωή τους.
Η έρευνα, ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων, μελέτησε 12.800 ανθρώπους, υγιείς χρήστες αλλά και ασθενείς με όγκους στον εγκέφαλο, σε 13 χώρες, με την επίβλεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για δέκα ολόκληρα χρόνια.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Τelegraph», ο ΠΟΥ πρόκειται να αποκαλύψει ότι οι «φονικές» συσκευές μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο και σκοπεύει να δημοσιεύσει άμεσα τα συγκλονιστικά ευρήματά του.
Ακτινοβολία
«Οταν απουσιάζουν τα σίγουρα αποτελέσματα και όταν δημοσιεύονται μερικές έρευνες, αν και περιορισμένες, που μιλούν για πιθανές επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, η προφύλαξη είναι ιδιαίτερα σημαντική», σχολίασε η επικεφαλής της έρευνας, δρ Ελίζαμπεθ Κάρντις. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας, η οποία εξετάζει τη σύνδεση της έκθεσης στα κινητά τηλέφωνα με τρεις τύπους όγκων του εγκεφάλου και έναν όγκο του σιελογόνου αδένα, έχουν σταλεί σε επιστημονική επιθεώρηση και αναμένεται να δημοσιευθούν μέχρι το τέλος του 2009. Τα ευρήματα έχουν ως στόχο την άσκηση πίεσης στη βρετανική κυβέρνηση, η οποία επιμένει για την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων, ώστε να εκδώσει ισχυρότερες προειδοποιήσεις προς τους χρήστες.
ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
Πηγή:Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails