Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009

Ο «στρατός» της Ντόρας στην Κρήτη


Τον ισχυρότερο πόλο στήριξης της εμφανίζει να έχει η Ντόρα Μπακογιάννη στην Κρήτη.
Τοπικοί βουλευτές, στελέχη τοπικών οργανώσεων, αλλά και μέλη νομαρχιακών επιτροπών, βλέπουν στο πρόσωπο της πρώην υπουργού Εξωτερικών το δυνατότερο χαρτί για τη Νέα Δημοκρατία και ήδη έχουν αρχίσει τις διαδικασίες για τη στήριξη της.
Στο πλαίσιο αυτό, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο βουλευτής Ηρακλείου Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος έχει καθημερινές επαφές με την κ. Μπακογιάννη, προκειμένου να οργανωθεί ο πόλος στήριξης της πρώην υπουργού στο νομό και την Κρήτη γενικότερα.
Ο Ηρακλειώτης βουλευτής έχει ήδη ξεκινήσει μια σοβαρή και μεθοδική προσπάθεια για τη στήριξη της υποψηφιότητας της πρώην υπουργού Εξωτερικών στην Κρήτη, έχοντας μάλιστα υπογράψει από τους πρώτους, την επίσημη φόρμα στήριξης της. Ο κ. Αυγενάκης μάλιστα, στις περιοδείες που πραγματοποιεί στο νομό μετά την επανεκλογή του, συζητά με τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας την πιθανότητα προεδρίας της Ντόρας Μπακογιάννη, διαπιστώνοντας όπως φέρεται να λέει, πως μια συντριπτική πλειοψηφία των Κρητικών που στηρίζουν Νέα Δημοκρατία, στηρίζουν και την πρώην υπουργό Εξωτερικών.
Ταυτόχρονα, από τις συζητήσεις κι επαφές που έχει ο βουλευτής Ηρακλείου με εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας σε Λασίθι και Ρέθυμνο, αλλά και με τον πρώην υφυπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη, προκύπτει πως η Ντόρα Μπακογιάννη έχει ένα ισχυρό ρεύμα σ’ ολόκληρη την Κρήτη.
Υπέρ της υποψηφιότητας της Ντ. Μπακογιάννη φαίνεται να τάσσεται όμως και ο Μαν. Κεφαλογιάννης αν και πιστεύει πως πρέπει να υπάρξει μια μόνο υποψηφιότητα.
Στο πλευρό της πρώην υπουργού Εξωτερικών, από το Λασίθι φαίνεται πως τάσσονται, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον Γιάννη Πλακιωτάκη, αρκετοί εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής, αλλά και στελέχη ανάμεσα στα οποία οι κ. Κουρίνος, Βασιλάκης και Πευκιανάκης.
Ισχυρό είναι το ρεύμα στήριξης της πρώην υπουργού και στο Ρέθυμνο, με την πλειοψηφία των στελεχών να τάσσονται υπέρ της εκλογής Ντόρας Μπακογιάννη. Η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη εμφανίζεται να “κλίνει” προς την υποψηφιότητα Ντόρας, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει ακόμα σαφή θέση, ενώ περισσότερο ξεκάθαροι είναι οι Αρκάδιος Σπανουδάκης και Δημήτρης Κόκκινος και φυσικά ο κ. Σχοινάς.
Προσωπικά φαίνεται πως έχει αναλάβει το έργο στήριξης της Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την αμέριστη συμπαράσταση του Στέλιου Νικηφοράκη. Στα Χανιά η πρώην υπουργός μοιάζει να έχει, όπως είναι άλλωστε αναμενόμενο, το ισχυρότερο μπλοκ, ενώ σχεδόν συνολικά τα στελέχη της παράταξης τάσσονται υπέρ της εκλογής της.
Ολοι που γνωρίζουν το παρασκήνιο και την ψυχολογία τώρα των στελεχών της ΝΔ, εκτιμούν ότι οι βουλευτές κυρίως αλλά και οι πολιτευτές του κόμματος στρέφονται προς την κα Μπακογιάννη από το αίσθημα κυρίως της αυτοσυντήρησης θεωρώντας ότι αποτελεί σήμερα το «ισχυρό χαρτί» που μπορεί να ξαναφέρει το κόμμα στην εξουσία.
Ενώ όμως η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίζει ένα τόσο ισχυρό πόλο στήριξης στην Κρήτη, έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως ο κ. Σεραφείμ Τσόκας σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ξεκινήσει την συλλογή υπογραφών υπέρ του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του οποίου η συμμετοχή στην διεκδίκηση της προεδρίας δεν θεωρείται καθόλου δεδομένη. Αινιγματική είναι παράλληλα και η συμπεριφορά του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, κ. Δημήτρη Γιαννουλάκη, ο οποίος παρουσιάζεται με βάση τις πληροφορίες που διαρρέουν, να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στη στήριξη Μεϊμαράκη και Αβραμόπουλου, αλλά παράλληλα να έχει και στο πίσω μέρος του μυαλού του μια αρκετά παλιά σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, το όνομα που δεν “παίζει” καθόλου στην Κρήτη, τουλάχιστον επίσημα, είναι το όνομα του Αντώνη Σαμαρά, σε αντίθεση με την Ντόρα Μπακογιάννη για την οποία φαίνεται να γίνεται μια σωστή και αρκετά μεθοδική στήριξη της υποψηφιότητας της.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails