Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Χερσόνησο


Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Χερσονήσου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής μετά από τα συνεχή περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών. Χθες ένα ακόμη κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Χερσονήσου έγινε στόχος ληστών, οι οποίοι έφυγαν με λεία περίπου 30 με 40 χιλιάδες ευρώ. Έτσι, περίπου στις 7 το πρωί οι δράστες προσέγγισαν το κοσμηματοπωλείο, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι πλέον οι δρόμοι της Χερσονήσου δε θυμίζουν σε τίποτα αυτό που συμβαίνει με την κοσμοσυρροή στους δρόμους. Με τη χρήση λοστού σήκωσαν πρώτα τα ρολά του καταστήματος και έπειτα παραβίασαν την είσοδο.
Παρά το γεγονός ότι ο συναγερμός χτυπούσε, οι δράστες, οι οποίοι ωστόσο είχαν μπει μέσα στο χρυσοχοείο συνέχισαν ανενόχλητοι, αρπάζοντας δαχτυλίδια και χρυσαφικά. Αν και υπήρχε άνδρας εταιρίας ιδιωτικής φύλαξης σε κοντινή απόσταση, δεν αντιλήφθηκε άμεσα το τι συνέβαινε, θεωρώντας ότι ο συναγερμός χτυπούσε εξαιτίας του αέρα.
Όταν έφτασε τελικά στο σημείο οι διαρρήκτες είχαν ήδη εξαφανιστεί. Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους ίδιους διαρρήκτες που πριν από λίγες ημέρες είχαν αδειάσει κοσμηματοπωλείο στη Σταλίδα. Τότε οι άγνωστοι δράστες είχαν φύγει έχοντας αρπάξει χρυσαφικά αξίας 100.000 ευρώ περίπου.
Όπως είναι λογικό οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες στην περιοχή είναι προβληματισμένοι, μιας και το ένα περιστατικό διαδέχεται το άλλο και τα φαινόμενα εγκληματικότητας να είναι αρκετά. Παρά το γεγονός πως πλέον είναι ελάχιστα τα καταστήματα που δεν έχουν συναγερμό, τα περισσότερα έχουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Μέτρα όμως που δεν εμποδίζουν τους αποφασισμένους διαρρήκτες και εγκληματίες να κάνουν τη δουλειά τους και να εισέρχονται στα καταστήματα, αδειάζοντάς τα από τα εμπορεύματα. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς και την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε κατάστημα στα Μάλια, έπειτα από εμπρηστική ενέργεια αγνώστων.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails