Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Κατέρρευσε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των Ζωνιανών


Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη
«Πάγωσαν» προχθές δικαστές και δικηγόροι στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών όπου συνεχίζεται από τον περασμένο Απρίλιο η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης των Ζωνιανών όταν υπό το βάρος της ψυχολογικής πίεσης κατέρρευσε μάρτυρας.
Επί αρκετή ώρα ο νεαρός παρέμενε αναίσθητος παρά τις προσπάθειες των παρισταμένων να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με δικηγόρους, άπαντες στην αίθουσα υπέστησαν σοκ καθώς ο μάρτυρας κατά την πτώση χτύπησε το κεφάλι σε καρέκλα με αποτέλεσμα να διατρέξει άμεσο κίνδυνο η ζωή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας κλήθηκε να επιβεβαιώσει το διάλογο που είχε τηλεφωνικά με έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων για τη φονική ενέδρα της 5ης Νοεμβρίου που είχε ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη και τον ελαφρύτερο δύο ακόμα συναδέλφων του.
Ο νεαρός που δεν κατάγεται από τα Ζωνιανά φέρεται να είχε το βράδυ της επίθεσης τηλεφωνική επικοινωνία με έναν εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε στην αιματηρή ενέδρα, ενώ επίσης φέρεται να είχε αρχηγική δράση στην συμμορία των ΑΤΜ.
Πιο συγκεκριμένα ο μάρτυρας φέρεται να καταθέτει ότι ο συνομιλητής του και κατηγορούμενος, τον ρώτησε: «σοβαρά; Τον φάγαμε; Πού το έμαθες;» εννοώντας προφανώς τον Στάθη Λαζαρίδη.
Όπως ήταν φυσικό, ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά ήταν ιδιαίτερα πιεστικός προς το μάρτυρα, από τον οποίο ζητούσε να επαναλάβει τον κρίσιμο διάλογο που είχε με τον κατηγορούμενο. Ο νεαρός που ήταν σε δυσχερή θέση προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποφύγει κάποιες καίριες ερωτήσεις. Η συναισθηματική φόρτιση ήταν τέτοια που κάποια στιγμή κατέρρευσε, προκαλώντας πανικό μέσα στο δικαστήριο αφού για αρκετή ώρα δεν αντιδρούσε.
Η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στη φονική ενέδρα είναι η πιο κρίσιμη. Μπορεί να κατονομάζονται ο ηθικός αυτουργός και οι φυσικοί εκτελεστές της φονικής ενέδρας σε βάρος των αστυνομικών, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να προσδιοριστεί ποιος είναι ο κατηγορούμενος από το όπλο του οποίου τραυματίστηκε βαρύτατα ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης. Άλλωστε από το βούλευμα προκύπτει ότι πυρ άνοιξαν και άλλοι άγνωστοι δράστες. Αυτό σημαίνει ότι δεν ταυτοποιήθηκαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος της αυτοκινητοπομπής με τους 49 αστυνομικούς. Το βούλευμα αποφαίνεται ότι οι δράστες, κατηγορούμενοι και μη, είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον και των 49 αστυνομικών της επιχείρησης και όπως αναφέρεται «αν δεν επήλθε ο θάνατος, αυτό δεν οφείλεται στη βούληση τους αλλά σε εξωγενείς παράγοντες».
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails