Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Σύλληψη νεαρών αλλοδαπών για εμπορία ναρκωτικών στο Ηράκλειο


Του Θάνου Περβολαράκη
Δύο νεαρά αδέρφια από την Αλβανία νεαρής ηλικίας είχαν κρύψει στο σπίτι που νοίκιαζαν στη Θέρισο μεγάλη ποσότητα ηρωίνης η οποία βρέθηκε από τους αστυνομικούς της δίωξης ναρκωτικών, κάτω από ένα κρεβάτι!
Οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 20 και 24 ετών παρακολουθούνταν για περισσότερο από μία εβδομάδα από αστυνομικούς, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι πουλούσαν ηρωίνη στην περιοχή της Θερίσου και λάμβαναν κάθε προφύλαξη για να μην εντοπιστούν.
Μεταξύ των μέτρων που έπαιρναν για να μη συλληφθούν ήταν να μην απουσιάζουν και οι δύο ταυτόχρονα από το σπίτι τους. Κι αυτό γιατί σε έναν ξαφνικό έλεγχο της Αστυνομίας το άτομο που θα βρισκόταν στο σπίτι θα προλάβαινε να εξαφανίσει τις ναρκωτικές ουσίες
Προχθές το απόγευμα ο ένας από τους αδερφούς έφυγε από το σπίτι για να πάει να πουλήσει ναρκωτικά, σύμφωνα με αστυνομικό του ΤΔΝ Ηρακλείου. Έφυγε από το σπίτι και ο δεύτερος για τον ίδιο πιθανότατα λόγο. Επιστρέφοντας πίσω ο δεύτερος αδερφός ακινητοποιήθηκε και ελέγχθηκε. Διαπιστώθηκε ότι επάνω του δεν είχε ναρκωτικά είχε μονάχα χρήματα, τα οποία εκτιμούν οι αστυνομικοί, ότι προέρχονται από αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι βρέθηκε ηρωίνη βάρους 190.5 γρ σε ένα μεταλλικό κουτί το οποίο με ταινία είχαν κολλήσει κάτω από ένα κρεβάτι. Επίσης βρέθηκε μία ζυγαριά ακριβείας, 180 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αδερφός διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα, ενώ για το μικρότερο σε ηλικία Αλβανό δε βρέθηκαν έγγραφα.
Οι άνδρες της Δίωξης πιστεύουν ότι τα ναρκωτικά έρχονταν από την Αλβανία και είναι πολύ πιθανόν να τα έφερνε ο νεότερος από τη χώρα του.
Και οι δύο μιλούν άπταιστα ελληνικά. Δηλώνουν ότι εργάζονται σε οικοδομές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κάθε αδερφός προσπαθεί να πάρει πάνω του τις κατηγορίες λέγοντας ότι εκείνος έφερνε την ηρωίνη.
Για την υπόθεση αναφέρθηκε χθες και ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου κ. Κουζέλης, ο οποίος είπε ότι το τελευταίο διάστημα είναι πολλές οι συλλήψεις χρηστών και εμπόρων ναρκωτικών ουσιών.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails