Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009

Το ελληνικό .. Γκουανταναμο


Έπρεπε να βγει δημοσίευμα στο BBC για να επιβεβαιώσουμε αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν: Οι συνθήκες κράτησης των παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Λέσβου, προκάλεσαν την αντίδραση του ΟΗΕ, αφού χαρακτηρίζονται από άθλιες ως απαράδεκτες...
Το ρεπορτάζ του Malcolm Brabant είναι τουλάχιστον αποκαλυπτικό: «Άνθρωποι που ζητούν άσυλο, ξυλοκοπήθηκαν, σύμφωνα με τις καταγγελίες, μετά τη διαμαρτυρία τους για την παρατατεταμένη κράτηση τους αλλά και για τις απαράδεκτες συνθήκες».
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ένας 17χρονος Κούρδος τραυματίσθηκε σοβαρά, καθώς τέσσερις αστυνομικοί – φύλακες τον ξυλοκοπούσαν επί μισή ώρα μέχρι να τον ρίξουν αναίσθητο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Ένας απεσταλμένος του ΟΗΕ, ειδικός σε θέματα βασανισμών δηλώνει: «Οι μελανιές είναι οι τυπικές μελανιές που παθαίνει ένας άνθρωπος μετά από χτυπήματα από ρόπλανο ή κλομπ».
Σύμφωνα με εθελοντές ανθρωπιστικών οργανώσεων που βρίσκονται στη Λέσβο, αναφέρουν πως ο ξυλοδαρμός έγινε ς μπροστά σε 40 άλλους πρόσφυγες, ενώ υποστηρίζουν πως η αστυνομία τους απειλεί προκειμένου να μην καταγγείλουν το γεγονός.
Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί τη νέα κυβέρνηση να κλείσει το στρατόπεδο, καθώς ενώ έχει κατασκευαστεί να φιλοξενεί ως 200 άτομα και μένουν 1.200... Μάλιστα, ένα κελί «φιλοξενεί» 200 γυναίκες και παιδιά και έχει δύο τουαλέτες, οι οποίες έχουν βουλώσει, και έχει μουλιάσει τα στρώματα.
«Η μυρωδιά είναι ανυπόφορη» σημειώνει ο ΟΗΕ.
Πηγή:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails