Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Έκθεση για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων..


.. από την τροχαία Χανίων
“Σκοπός της έκθεσης είναι η ενημέρωση των πολιτών σε θέματα πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων καθώς και η ευαισθητοποίηση των ατόμων νεαρής ηλικίας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής”.
Αυτά τόνισε ο αρχιφύλακας της Τροχαίας Χανίων, Μανώλης Κουρνιδάκης, στην έκθεση που πραγματοποιείται στον χώρο του παλιού Τελωνείου.
Πρόσθεσε ακόμα “είναι μία συλλογική προσπάθεια ενάντια σε αυτούς που πιστεύουν ότι δουλειά της Τροχαίας είναι να τιμωρεί μόνο τους παραβάτες. Είναι σημαντικό να μάθουμε τα παιδιά μας ότι η αυστηρότητα και η απαγόρευση δεν είναι στέρηση της ελευθερίας αλλά προστασία”.
Ο κ. Κουρνιδάκης υπογράμμισε επίσης ότι “εάν μπορέσουμε και κάνουμε την αυτοκριτική μας ως οδηγοί, τότε έχουμε κάνει το πρώτο βήμα στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Τα «εγκλήματα» των γονιών, όταν οδηγούν με μάρτυρες τα παιδιά είναι μεγάλα. Επιβάλλεται να δίνουν οι ίδιοι τα καλά παραδείγματα. Πρέπει λοιπόν να εκπαιδεύσουμε συμπεριφορές και συνειδήσεις πολιτών. Ο μόνος τρόπος γι’ αυτό είναι να τους φέρεις μπροστά στην πραγματικότητα που είναι τραγική. Αν μέσα από την έκθεση, και στην προσπάθεια που κάνει η Τροχαία, καταφέρουμε και σώσουμε έστω και έναν συμπολίτη μας, για εμάς είναι κέρδος”, κατέληξε.
Στην έκθεση υπάρχει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, με εικόνες που πολλές φορές σοκάρουν, ενώ να τονίσουμε ότι το οπτικό υλικό που έχουν τη δυνατότητα να δουν οι μαθητές των σχολείων, διαφέρει ανάμεσα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για ευνόητους λόγους. Επίσης στην έκθεση υπάρχουν, αφίσες και πανό τα οποία με πολύ εύστοχο τρόπο περνούν τα μηνύματά τους. Εικόνες με θέματα την πρόληψη, την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, αλλά και τον προβληματισμό, εικόνες που “μιλούν” στη γλώσσα των νέων και που απευθύνονται τόσο στα μικρά παιδιά αλλά και στους μεγάλους. Να τονίσουμε ότι έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.
Μανώλης Μαρκαντωνάκης
Πηγή:Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails