Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009

Γύρισε από το... θάνατο


«Πήγα στον άλλο κόσμο και γύρισα. Αυτό μόνο θυμάμαι και ευχαριστώ το Θεό, τους γιατρούς και τους δικούς μου ανθρώπους για αυτό». Με αυτή την πρόταση η κ. Αργυρώ Γιαγκιόζη από το Ρέθυμνο περιγράφει τη συγκλονιστική εμπειρία που έζησε, όταν όντας κωματώδη κατάσταση για 22 μέρες μετά από τροχαίο ατύχημα, πέρασε στην... άλλη διάσταση. Το καλό νέο για την κ. Αργυρώ, που δικαιολογεί και τον περίεργο ενθουσιασμό της, ήταν η διαπίστωση ότι υπάρχει μετά θάνατον ζωή, καθώς ήταν από τους λίγους ανθρώπους που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μεταθανάτια εμπειρία ξεκινώντας εκείνο το «μακρύ» ταξίδι, μόνο που στην περίπτωσή της, ευτυχώς, υπήρχε γυρισμός.
Η μαρτυρία της κ. Αργυρώς, όπως και οι εμπειρίες των ανθρώπων που βίωσαν μεταθανάτια εμπειρία και επέστρεψαν στον πραγματικό μας κόσμο, είναι μια εκπληκτική απόδειξη ότι η ζωή συνεχίζεται και μετά το σωματικό θάνατο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, μόλις ελευθερωθούν από το σώμα τους, συναντούν Αγίους και πνεύματα-«φύλακες» που τους βοηθούν να κατανοήσουν σημαντικά πράγματα για τη ζωή τους. Αυτοί θα τους βοηθήσουν και στη μετάστασή τους. Οι εμπειρίες αυτές είναι τόσο δυνατές ώστε να αλλάζουν ολόκληρη τη ζωή τους, καθώς και εκείνων που τις μοιράζονται μαζί τους. Και όλοι επιστρέφουν με ένα απλό μήνυμα: την αγάπη. Όταν δηλαδή «ξαναγυρίσουν» στη ζωή υπάρχει μια στροφή προς πνευματικά θέματα, όπως συνέβη και στην περίπτωση της κ. Αργυρώς. Η ίδια μάλιστα υποστηρίζει ότι ήθελε να μείνει εκεί. Όμως οι «παρουσίες» που συνάντησε την παρότρυναν να γυρίσει, γιατί θα γινόταν καλά... Όπως είπε η κ. Αργυρώ, κατά τη διάρκεια του «ταξιδιού» της ένιωσε ένα υπέροχο αίσθημα γαλήνης και μάλιστα ήταν τόσο όμορφο που δεν ήθελε να φύγει από εκεί.
Μητέρα δυο παιδιών, του Πέτρου και της Γαρυφαλιάς, η κ. Αργυρώ Γιαγκιόζη στις 17 Απριλίου 2007 βίωσε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό Ρεθύμνου-Ηρακλείου, λίγο μετά την Παναγιά τη Χαρακιανή. Το περιστατικό αυτό είχε αποτέλεσμα η 55χρονη τότε Αργυρώ Γιαγκιόζη να μεταφερθεί σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση πρώτα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το πρώτο θαύμα ήταν το ότι δεν ξεψύχησε στην άσφαλτο. Από τότε όμως ακολούθησαν και άλλα... Όπως είπε μιλώντας στη «Νέα Κρήτη», η ζωή της μετά από αυτό άλλαξε. Άλλαξε η ίδια σαν άνθρωπος. Έπαψε να φοβάται το θάνατο, αλλά πάνω από όλα απέβαλε από μέσα της κάθε κακό συναίσθημα προς τους συνανθρώπους της. Οι περιγραφές της τόσο από το τροχαίο όσο και από την επαφή της με τον άλλο κόσμο πραγματικά συγκλονίζουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό που έζησε ήταν σαν ένα όνειρο, καθώς κοιμόταν στη διαδρομή λίγο πριν γίνει το τροχαίο και ξύπνησε αφού είχε ζήσει και τη μεταθανάτια εμπειρία στο κρεβάτι του νοσοκομείου.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.neakriti.gr/news/newsf.php?goid=35636

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails