Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2009

Ντέρμπι Ντόρας-Σαμαρά δείχνει νέα δημοσκόπηση


Σκληρή κόντρα ανάμεσα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά δείχνει νέα δημοσκόπηση, καθώς η διαφορά τους -μεταξύ εκείνων που προτίθενται να ψηφίσουν- βρίσκεται εντός των ορίων του στατιστικού λάθους. . Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο «πυρετός» δηλώσεων και εμφανίσεων των υποψηφίων.
Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για την εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή». σε περίπτωση που η εκλογή οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο αναμένεται ντέρμπι μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και και του Αντώνη Σαμαρά.
Αντίθετα, άνετα φαίνεται να επικρατεί η κα Μπακογιάννη στην περίπτωση που αναμετρηθεί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αντίστοιχα, ο Αντώνης Σαμαράς έχει σαφή υπεροχή σε μια αναμέτρηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Αναλυτικότερα στο ερώτημα «ποιος θα θέλατε να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ» στο σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη υπερτερεί σαφώς με ποσοστό 35,7%. Ακολουθεί με 27,2% ο Αντώνης Σαμαράς και στη συνέχεια έρχονται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 17,1% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 8,9%. Αδιευκρίνιστη παραμένει η προτίμηση του 11,1%.
Ανάμεσα σε εκείνους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν για την εκλογή προέδρου του κόμματος. η Ντόρα Μπακογιάννη και εδώ προηγείται με ποσοστό 35,8% ενώ κατά πόδας ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 34%. Σε αυτή την κατηγορία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υποχωρεί με ποσοστό 16,8%, ενώ κατά μία μονάδα ενισχύεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Ως προς το δεύτερο γύρο, σε περίπτωση μονομαχίας Μπακογιάννη-Σαμαρά η πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει ένα προβάδισμα περίπου επτά μονάδων (42,9%) έναντι του κ. Σαμαρά (35,5%) στο σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ.
Το προβάδισμα, ωστόσο, αυτό εξανεμίζεται (43,1 έναντι 42,4%) όταν το ερώτημα περιορίζεται σε αυτούς που θα πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν.
Πιο σαφή είναι τα πράγματα σε περίπτωση δεύτερου γύρου μεταξύ Σαμαρά και Αβραμόπουλου, καθώς ο κ. Σαμαράς έχει προβάδισμα σχεδόν 11 μονάδων (47,1% έναντι 36,3%) μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν.
Σε αναμέτρηση Μπακογιάννη-Αβραμόπουλου η πρώην υπουργός Εξωτερικών προηγείται με σχεδόν εννέα ποσοστιαίες μονάδες (41,8%) από τον Δ.Αβραμόπουλο (31,0%).
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails