Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2009

Διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στου Χανιά


Κοσμήματα αξίας 240.000 ευρώ αφαίρεσαν διαρρήκτες από κοσμηματοπωλείο στην οδό Σκρυδλώφ στα Στιβανάδικα χθες τις πρωινές ώρες.
Οι τρεις διαρρήκτες, που φορούσαν κουκούλες και γάντια, καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος να σπάνε με βαριοπούλα το ρολό και τη βιτρίνα του και να εισέρχονται παίρνοντας αντικείμενα αξίας. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη αφαιρέθηκαν 1.100 τεμάχια, ανάμεσά τους 240 δακτυλίδια και 50 βραχιόλια.
Η διάρρηξη έγινε λίγο μετά τις 5.30 το πρωί. Οι τρεις άντρες που βρέθηκαν στην περιοχή με κλεμμένο αυτοκίνητο πρώτα άνοιξαν τα λουκέτα του ρολού ενός εκ των δύο καταστημάτων του ίδιου ιδιοκτήτη που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο στη δυτική πλευρά των Στιβανάδικων κοντά στη Χάληδων. Στη συνέχεια έσπασαν το ρολό και χρησιμοποιώντας βαριοπούλα τη βιτρίνα του καταστήματος. Εισερχόμενοι σε αυτό άρχισαν να αφαιρούν κοσμήματα και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. “Λίγο πριν τις 6 το πρωί με ειδοποίησαν να κατέβω στα μαγαζιά γιατί κτυπούσε ο συναγερμός. Ερχόμενος εδώ είδα να βρίσκονται αστυνομικοί και κόσμος. Είδα διάσπαρτα στον δρόμο και έξω από την πόρτα κοσμήματα και το ρολό σπασμένο στο ένα κατάστημα. Μέσα σε αυτό τα συρτάρια και οι προθήκες ήταν άνω κάτω και στο δάπεδο βρίσκονταν πολλά κοσμήματα”, ανέφερε ο ιδιοκτήτης κ. Δημήτρης Στρατινάκης.
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ
Σύμφωνα με την πρώτη αποτίμηση που έκανε ο κοσμηματοπώλης “έχουν πάρει πάνω από 1.100 τεμάχια, διάφορα μενταγιόν, σμαράγδια, ρουμπίνια, ζαφείρια. Οπως επίσης 240 δακτυλίδια και γύρω στα 50 βραχιόλια. Χοντρικά η αξία τους φτάνει τα 240.000 ευρώ. Ενα τεράστιο ποσό. Δυστυχώς δεν τα είχα ασφαλισμένα. Επίσης έχει υποστεί μεγάλες φθορές και το κατάστημα στα ρολά, στα τζάμια. Η ζημιά είναι τεράστια και για μένα. Θα προσκομίσω λεπτομερή κατάσταση στην αστυνομία με χαρακτηριστικά και κωδικούς των αντικειμένων”.
ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα. Παρότι φορούσαν κουκούλες κάποια χαρακτηριστικά τους διακρίνονται στο βίντεο. “Είναι θρασύτατοι και αν πιαστούν, που θα πιαστούν, θέλω να τους επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις γιατί είναι επικίνδυνοι. Εχω εμπιστοσύνη στην αστυνομία ότι θα κάνει τη δουλειά της και θα τους συλλάβει”, ανέφερε ο επαγγελματίας.
Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν είχαν γίνει διαρρήξεις σε καταστήματα στα Στιβανάδικα, πρώτη φορά όμως το μέγεθος της λείας των διαρρηκτών φαίνεται να είναι τόσο μεγάλο.
Πηγή:Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails