Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009

Δωρεάν ίντερνετ στο ενετικό λιμάνι στα Χανιά


Tη δυνατότητα να σερφάρουν με ασύρματη σύνδεση ελεύθερα και δωρεάν στο διαδίκτυο έχουν από το Σάββατο (17/10) οι επιχειρηματίες αλλά και οι επισκέπτες του ενετικού λιμένα των Χανίων.
Η κάλυψη αφορά στη ζώνη από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης έως και το Νεώριο του Μόρο και σε αυτή την ακτίνα οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να σερφάρουν απολαμβάνοντας γρήγορο και ασφαλές ίντερνετ (καθώς από τους αρμόδιους υπάρχει η πρόβλεψη για απαγόρευση πρόσβασης σε ροζ σελίδες).
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου Αρη Παπαδογιάννη, η συγκεκριμένη υπηρεσία, που παρέχεται δωρεάν σε όλους τους πολίτες, θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της παλιάς πόλης καθώς πολλοί είναι οι επισκέπτες που ζητούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ίντερνετ.
«Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών και πιστεύουμε ότι μαζί με τα άλλα ασύρματα δίκτυα που θα λειτουργήσουν στις πλατείες 1866, Δικαστηρίων και Δημοτικής Αγοράς, αλλά και στον Δημοτικό Κήπο, θα καλύψουμε σημαντικά την ανάγκη για ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο», τόνισε.
Μεταξύ άλλων, ο επισκέπτης του πόρταλ μπορεί να δει στατιστικά στοιχεία για την επισκεψιμότητα των σκαφών στο ενετικό λιμάνι, αλλά και να ενημερωθεί για τα έργα και τις μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε εξέλιξη.
Ειδικά για τους ναυτιλλομένους δίνονται πληροφορίες για την υποδοχή σκαφών αναψυχής, τους χώρους ελλιμενισμού, τον τιμοκατάλογο υπηρεσιών, τα σημεία προμήθειας υλικών επισκευών και τα σημεία τροφοδοσίας σκαφών.
Επίσης, προτείνονται -σε μίλια- ναυτικοί προορισμοί στον Νομό και παρουσιάζονται τα στοιχεία επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ακόμα μπορεί ο επισκέπτης να βρει χάρτες της πόλης, αλλά και πλήθος πληροφοριών για την ιστορία και τα αξιοθέατα - αρχαία μνημεία των Χανίων.
Ακόμα,υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες και τηλέφωνα (γενικές πληροφορίες, δρομολόγια πλοίων - αεροπλάνων, συγκοινωνίες, χώρους στάθμευσης, διανυκτερεύοντα φαρμακεία και βενζινάδικα), όπως και η δυνατότητα να έχει κανείς ζωντανή εικόνα από το ενετικό λιμάνι μέσω webcam, η οποία δίνει μια πανοραμική άποψη της περιοχής.
Πηγή:digitalcrete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails