Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2009

Συνελήφθηκε «βαρόνος» της κόκας στο Ηράκλειο


Δεύτερη χώρα του είχε κάνει τη Βολιβία ένας 48χρονος Ηρακλειώτης που για την Αστυνομία χαρακτηρίζεται ως «βαρόνος» στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο Ηράκλειο και μέρος της αλυσίδας των καρτέλ που διακινούν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη λατινική Αμερική στην Ευρώπη.
Ο 48χρονος που είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αμμουδάρα και πατέρας τριών παιδιών εκτιμάται από την Αστυνομία ότι είχε πωλήσει μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης σε χρήστες της πόλης.
Για εκείνον το ταξίδι Ευρώπη- Λατινική Αμερική είχε γίνει ταξίδι Ηράκλειο- Αθήνα, αφού όπως φαίνεται από το διαβατήριό του ταξίδευε συχνά σε χώρες όπως η Βολιβία, η Κολομβία, το Περού , η Βραζιλία κοκ.
Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών είχε υποψίες ότι διακινεί ναρκωτικά και σε συνάρτηση με τα συχνά του ταξίδια στις προαναφερθείσες χώρες τον έθεσε σε διακριτική παρακολούθηση.
Ο 48χρονος έπαιρνε κάθε λογής προφυλάξεις προκειμένου να μην εντοπίζεται από τις
Διωκτικές Αρχές. Άλλαζε τα ξενοδοχεία σαν τα … πουκάμισά του, ώστε η αστυνομία να μην μπορεί να εντοπίσει το στίγμα του. Αν και έχει διαμέρισμα επάνω ακριβώς από την καφετέριά του, επέλεγε να μην μένει σε αυτό, αλλά σε διάφορα ξενοδοχεία της πόλης.
Προχθές το απόγευμα άνδρες του ΤΔΝ Ηρακλείου τον εντόπισαν σε κάποιο ξενοδοχείο και τον έθεσαν σε παρακολούθηση. Κάποια στιγμή ο 48χρονος κατέβηκε να αγοράσει λουκουμάδες και τότε ακινητοποιήθηκε από την ομάδα των αστυνομικών που του την είχαν στημένη.
Όπως διαπιστώθηκε στην κατοχή του, ακόμη και στα γεννητικά του όργανα, είχε 17 ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 150 γραμμαρίων. Ακόμη τέσσερα κινητά τηλέφωνα αλλά και 1160 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του όπου κι εκεί βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες. Συγκεκριμένα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και στο σπίτι του βρέθηκαν: ποσότητες κοκαΐνης βάρους 183,1 γρ, ποσότητες φύλλων κόκας σε σκόνη 400 γρ, 88 δισκία lonarid, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένας μικρός καθρέπτης και ένα μαχαίρι με υπολείμματα κοκαΐνης.
Επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε σκόνη 250 γρ, η οποία θα αποσταλεί στα αρμόδια εργαστήρια για να προσδιοριστεί η σύνθεση της. Αστυνομικοί πιστεύουν ότι τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν είναι μέρος μεγαλύτερης ποσότητας που έφερε ο ίδιος πριν από 15 ημέρες από χώρα της λατινικής Αμερικής.
Οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμη αποκρυπτογραφήσει το πώς έφερνε τις ναρκωτικές ουσίες ο συλληφθείς, κάτι το οποίο αποτελεί προϊόν περαιτέρω έρευνας. Αποκλείουν να μετέφερε την κοκαΐνη στις αποσκευές του και να πέρασε από τόσα αεροδρόμια χωρίς κανείς να τις ελέγξει .
Από το διαβατήριό του φαίνεται ότι τα περισσότερα ταξίδια προς χώρες της Λ. Αμερικής τα έκανε τον περασμένο Ιούλιο. Ξεκίνησε από τη Βραζιλία, πέρασε στη Βολιβία, το Περού κοκ. Τελευταίο του ταξίδι προς την μακρινή ήπειρο ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου.
Ο ίδιος σύμφωνα με αξιωματικό της ΕΛΑΣ, ήταν «σφίγγα» στη διάρκεια της προανάκρισης και δεν ανέφερε το παραμικρό για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails