Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009

Υπάρχουν εξτρεμιστές στην Ελλάδα ισχυρίζεται ιταλική εφημερίδα!


Στην Ελλάδα, απ' όπου σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις στην ελληνική επικράτεια και σε άλλα σημεία της Ευρώπης, φέρεται να έχει εγκατασταθεί πυρήνας της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης του Λιβάνου, Φατάχ Αλ Ισλάμ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Corriere della Sera που επικαλείται λιβανικές πηγές. Κατά τις ίδιες πηγές, τα μέλη της Φατάχ Αλ Ισλάμ έχουν μπει στην Ελλάδα είτε με πλαστά είτε με κλεμμένα έγγραφα, που τους προμήθευσαν «ταχυδρόμοι» από τη χώρα μας.
Εναν σοβαρότατο ισχυρισμό τον οποίο βασίζει σε πληροφορίες από πηγές στο Λίβανο, διατυπώνει σε άρθρο του στη σαββατιάτικη Corriere ο Γκουίντο Ολίμπιο. Ο εκ των ηγετών της Φατάχ Αλ Ισλάμ, Μοχάμεντ Μούσα ή Αμπού Μουσλίμ, που το 2008 είχε καταφέρει «θεαματικό χτύπημα» στη διοίκηση της κατασκοπίας του Λιβάνου στη Βηρυτό, φέρεται να έχει εισέλθει στην Ελλάδα μαζί με «πυρήνα μαχητών» πριν από μερικούς μήνες. Στόχος τους είναι «να δημιουργήσουν επιμελητειακή βάση, από την οποία θα εξαπολύουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα και την υπόλοιπη Ευρώπη». Οι εξτρεμιστές της Φατάχ Αλ Ισλάμ φέρονται να έφθασαν στην Ελλάδα με «πλαστά ή κλεμμένα ελληνικά και ευρωπαϊκά έγγραφα» που τους προμήθευσαν «ταχυδρόμοι» στον Λίβανο και τη Συρία. Ο Μοχάμεντ Μούσα είχε φροντίσει «να νοικιάσει με ασφάλεια διαμερίσματα, όπου κρύφτηκαν οι πρώτοι μουτζαχεντίν». Ορισμένοι έμειναν, άλλοι μετακινήθηκαν προς την Ευρώπη, ώς τη Σκανδιναβία, και άλλοι πήγαν στο Μαρόκο. Την εγκατάσταση ακολούθησε η επιχείρηση της «αναγνώρισης». Εκαναν συχνά ταξίδια στην Ευρώπη ώστε να εντοπιστούν και να επιλεγούν οι στόχοι, μεταξύ των οποίων οι αερομεταφορές, κυβερνητικά κτίρια και σημεία με μεγάλο συμβολισμό, γράφει η Corriere.
Η τρίτη φάση, οι επιθέσεις, θα ξεκινήσει όταν στην Ελλάδα φτάσει «ο μάγος των βομβών», Αμπν Αλ Γκάνι Τζαουχάρ, που φέρεται να βρίσκεται ακόμα στη Μέση Ανατολή.
Κατά την ιταλική εφημερίδα, «ο ελληνικός δρόμος» δεν επελέγη τυχαία από τη Φατάχ Αλ Ισλάμ. Ο εκ των ηγετών της, Σύρος Αμπού Αντναν, φέρεται να έχει ζήσει επί μακρόν στην Ελλάδα και να είναι αυτός που είπε ότι «η Ελλάδα είναι το ιδανικό εφαλτήριο: υπάρχει πολιτική αστάθεια, η αστυνομία ασχολείται με την εσωτερική τρομοκρατία, με ένα βήμα είμαστε στην Ανατολή και με ένα άλλο στην καρδιά της Ευρώπης». Ο Αντναν συνελήφθη στα τέλη του Ιουνίου στον Λίβανο και «μετά από σκληρή ανάκριση έδωσε κρίσιμες πληροφορίες για το δίκτυο που έστησε η οργάνωσή του αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια». Αν τα στοιχεία που έδωσε έχουν επαληθευτεί, γιατί οι πυρήνες δεν έχουν ακόμα εξαρθρωθεί; Σύμφωνα με πηγές του τομέα ασφαλείας του Λιβάνου, ο λόγος είναι ότι το δίκτυο «είναι πολύ κλειστό και προστατευμένο».
Η Φατάχ Αλ Ισλάμ που ιδρύθηκε το 2006 στο Λίβανο εμπνέεται από την Αλ Κάιντα.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails