Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009

Δεκαεπτά οι νεκροί σε μάχη της αστυνομίας με έμπορους ναρκωτικών στο Ρίο ντε Τζανέιρο


Δεκαεπτά είναι τελικά οι νεκροί από τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών και αστυνομικών στην περιοχή νοτίως του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.
Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και δύο αστυνομικοί οι οποίοι επέβαιναν στο ελικόπτερο που κατερρίφθη από πυρά εμπόρων ναρκωτικών. Δύο ακόμη αστυνομικοί τραυματίστηκαν από την κατάρριψη του ελικοπτέρου. Το ελικόπτερο κατέπεσε και τυλίχτηκε στις φλόγες, όταν ο πιλότος χτυπήθηκε στο πόδι από τις σφαίρες των εμπόρων.
Το Σάββατο είχε ανακοινωθεί από τον διοικητή της αστυνομίας Σέρτζιο Ντουάρτε ότι οι νεκροί ήταν 12. Ωστόσο, την Κυριακή βρέθηκαν τα πτώματα τριών εμπόρων ναρκωτικών σε φαβέλα στο Σάο Τζοάο ενώ νέα επεισόδια στην ίδια περιοχή προκάλεσαν δύο ακόμα θανάτους εμπόρων.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 300 κιλά μαριχουάνας ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εννέα αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς. Πρόκειται για το χειρότερο ξέσπασμα βίας μεταξύ αστυνομίας και εμπόρων ναρκωτικών των τελευταίων ετών.
Για την επιβολή της τάξης στην περιοχή κινητοποιήθηκαν τουλάχιστον τέσσερις χιλιάδες αστυνομικοί.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails