Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και η σχετική ψηφοφορία. Με 160 ψήφους ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου έλαβε την εμπιστοσύνη και του Κοινοβουλίου.
Αυτή τη στιγμή σύσσωμη η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συγχαίρει τον Πρωθυπουργό μπροστά από τα κυβερνητικά έδρανα.
Νωρίτερα στη δευτερολογία του (ο Κ. Καραμανλής είχε από το πρωί ενημερώσει ότι δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος αυτού) ο Γ. Παπανδρέου άσκησε αυστηρή κριτική στη σχεδόν εξαετή διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Επανέλαβε δε ότι "δεν χρωστάει σε κανέναν" εγχώριο ή ξένο παράγοντα ή δύναμη.
Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι δεν έλαβε μέτρα για να τονώσει την πραγματική οικονομία με αποτέλεσμα η αγορά "να στεγνώσει".
Ανέφερε ότι η Ν.Δ. εκτίναξε το χρέος, μετέφερε τεράστιο πλούτο σε λίγους, προέβη σε χαριστικές φορολογικές ρυθμίσεις, έκανε δώρα σε τράπεζες και στη φαρμακοβιομηχανία και κακοδιαχειρίστηκε το ΕΣΠΑ.
Την κατηγόρησε ακόμη για εκτεταμένη διαφθορά που «πήγαζε από ψηλά".
Οι προτεραιότητες της δικής του κυβέρνησης, όπως τις ανέλυσε ο Πρωθυπουργός, είναι η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, η τόνωση της αγοράς, το νοικοκύρεμα του κράτους, οι θεσμικές αλλαγές υπέρ του πολίτη, η κατάργηση γραφειοκρατίας και η εξάλειψη της διαφθοράς.
Απαντώντας σε αιχμές της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση είναι όμηρος συμφερόντων και πολυεθνικών, ο κ. Παπανδρέου τόνισε τα εξής: «Η κυβέρνηση δεν χρωστάει σε κανέναν, χρωστάμε μόνο στον ελληνικό λαό, και θα απελευθερώσουμε τις δυνατότητές του».
Πηγή:Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails