Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009

«Όχι» των οικολόγων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος!


Το υπουργείο Περιβάλλοντος πρότεινε ο Γ.Παπανδρέου να αναλάβει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων-Πράσινων, Ν.Χρυσόγελος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δια στενού του συνεργάτη, έκανε το πρώτο του άνοιγμα στην πολιτική δύναμη που θεωρεί φιλικά διακείμενη και πρότεινε στον κ.Χρυσόγελο να αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Σε ανακοίνωσή του το κόμμα των Οικολόγων-Πράσινων ευχαριστούν το ΠΑΣΟΚ για την πρόσκληση συμμετοχής στη νέα κυβέρνηση και τονίζουν:
"Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τις πολιτικές. Η συμμετοχή στην εξουσία δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μας. Ενδεχόμενη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση, θα έπρεπε να στηρίζεται σε προγραμματικές συμφωνίες, σε θεματικές πλειοψηφίες στην κοινωνία, σε μια λαϊκή εντολή που θα απέκλειε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και στην ύπαρξη μιας κοινοβουλευτικής ομάδας των Οικολόγων Πράσινων που να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις.
Αν ο εκλογικός νόμος ήταν δίκαιος, οι Οικολόγοι-Πράσινοι θα είχαμε σήμερα 7 βουλευτές. Εάν το ΠΑΣΟΚ πράγματι πιστεύει ότι πολιτικές προτάσεις όπως αυτή που εκπροσωπούν οι Οικολόγοι Πράσινοι πρέπει να είναι στη Βουλή, αν θεωρεί ότι όλες οι ψήφοι των πολιτών πρέπει να έχουν την ίδια εκπροσώπηση, τότε μπορεί να πράξει αναλόγως.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι παραμένουμε κριτικοί στην εξουσία, αλλά και ανοικτοί στον προγραμματικό διάλογο με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.
Τις επόμενες μέρες θα περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και θα τοποθετηθούμε επί της ουσίας."
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails