Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009

Καταλήψεις σε σχολεία του Ηρακλείου


Ακόμη και σε ταράτσες αναγκάζονταν να κάνουν μάθημα, οι μαθητές του 2ου ΣΕΚ, καθώς οι υπάρχουσες αίθουσες δεν πληρούν τις ανάγκες του σχολείου. Το πρόβλημα αυτό όμως μεταφέρεται και στο 5ο ΕΠΑΛ, καθώς τα δύο αυτά σχολεία είναι συγκοινωνούντα δοχεία, αφού το 5ο ΕΠΑΛ φιλοξενείται σε κάποιες αίθουσες του 2ου ΟΣΚ. Για το λόγο αυτό, τα παιδιά του 5ου ΕΠΑΛ έκλεισαν το σχολείο τους, ενώ αντιπροσωπία του σχολείου και του 2ου ΣΕΚ επισκέφτηκε χθες τη νομάρχη Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη, προκειμένου να βρεθεί μία άμεση λύση.
Η συνάντηση είχε θετικά αποτελέσματα και για τα δύο σχολεία, καθώς στο 5ο ΕΠΑΛ θα δοθούν τρεις λυόμενες αίθουσες -όπως και ήταν το ζητούμενο μέχρι το τέλος και της επόμενης εβδομάδας, ενώ για το 2ο ΣΕΚ θα μισθωθεί ένα κτίριο στη Χανιόπορτα, που θα καλύψει τις ανάγκες του σχολείου και σε αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και σε εργαστήρια.
Το πρόβλημα στέγασης του 5ου ΕΠΑΛ μετρά αρκετά χρόνια, ενώ διογκώνεται καθώς οι εγγραφές μαθητών αυξάνονται χρόνο με το χρόνο. Μάλιστα, στις αρχές της φετινής σχολικής χρονιάς το σχολείο είχε σχεδιάσει να δεχτεί συγκεκριμένο αριθμό μαθητών. Αυτό φυσικά δεν μπορούσε να γίνει κι έτσι σε συνεννόηση με τη νομαρχία Ηρακλείου συμφωνήθηκε να δοθούν στο 5ο ΕΠΑΛ τρεις λυόμενες αίθουσες από την αρχή του χρόνου.
Εξαιτίας ωστόσο καθυστερήσεων από τον ΟΣΚ οι αίθουσες δεν έχουν έρθει ακόμη αν και οι βάσεις είναι έτοιμες, με αποτέλεσμα να αναλάβει το κόστος η νομαρχία. «Σε ό,τι αφορά το 5ο ΕΠΑΛ χρειάζονται άμεσα τρεις αίθουσες, για τις οποίες έχουν γίνει οι βάσεις. Η πρώτη μπορεί να τοποθετηθεί αυτήν την εβδομάδα μέχρι την Παρασκευή και οι άλλες δύο την επόμενη. Οπότε αυτό το πρόβλημα θα έχει λυθεί ως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου», επισήμανε η κ. Σχοιναράκη.
«Η επαγγελματική εκπαίδευση είναι παραγκωνισμένη. Μέσα στα 32 χρόνια που διδάσκω στην επαγγελματική εκπαίδευση ακούω μεγάλα λόγια, παρόλα αυτά παραμένει ο φτωχός συγγενής», αναφέρει στην «Τ» η διευθύντρια του 2ου ΣΕΚ, Ελένη Γκάλιου.
Ενοικίαση
Το 2ο ΣΕΚ στεγάζεται σε ένα μισθωμένο κτίριο στην οδό Καζαντζίδη στην Αλικαρνασσό, το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε εργαστήρια των 470 μαθητών. Από πέρυσι έχει τεθεί έντονα το στεγαστικό πρόβλημα. Έχει προταθεί ένα κτίριο στην Χανιόπορτα, που καλύπτει τις σημερινές ανάγκες του σχολείου, μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση, το οποίο μάλιστα βρίσκεται και σε κομβικό σημείο, σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου, Ματθαίο Παρασύρη.
«Για το 2ο ΣΕΚ προτάθηκαν δύο λύσεις. Η πρώτη είναι να παραμείνει στο υπάρχον κτίριο και να μισθωθούν επιπρόσθετα ορισμένες αίθουσες. Η δεύτερη είναι να μεταστεγαστεί σε ένα ενιαίο κτίριο, μέσα από τη διαδικασία της μίσθωσης αιθουσών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Το νέο κτίριο καλύπτει όλο το πρόβλημα, γιατί εκεί μπορούν να μπουν τα εργαστήρια, είναι σε κομβικό σημείο και βολεύει στη μετακίνηση των μαθητών», εξήγησε η κ. Σχοιναράκη.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails