Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

Αύξηση - φωτιά παίρνουν τα ταξί


Κανονικά θα ισχύσει από την 1η Νοεμβρίου η αύξηση στα ταξί, η οποία προβλεπόταν σε υπουργική απόφαση του περασμένου Απρίλη, επί θητείας του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Η απόφαση μάλιστα προβλέπει και τρίτη δόση ανατιμήσεων τον Μάιο του 2010, ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών προτίθεται να επανεξετάσει το καθεστώς των αυξήσεων στο συγκεκριμένο κλάδο.
Ειδικότερα, από 1η Νοεμβρίου η τιμή της μονής ταρίφας αυξάνεται στα 0,60 ευρώ/χλμ., από 0,48λεπτά/χλμ. που είναι σήμερα και αντίστοιχα, η διπλή ταρίφα αυξάνεται στο 1,05 ευρώ/χλμ. από 0,84 ευρώ/χλμ. που είναι σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι η ίδια υπουργική απόφαση του κ. Στυλιανίδη προέβλεπε αύξηση στην υπηρεσία του τηλεφωνικού ραντεβού με χρέωση από 3 έως 5 ευρώ.
Ο υπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Ρέππας συνέχισε τις ενημερωτικές συναντήσεις με τους επικεφαλής των συγκοινωνιακών φορέων του πρώην υπουργείου Μεταφορών.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ κ. Πανδρεμένο βρέθηκε το ζήτημα των λεωφορειολωρίδων και συγκεκριμένα οι επεκτάσεις που έχει σχεδιάσει ο οργανισμός και προβλέπουν συνολικό δίκτυο 100χλμ.
Στις προθέσεις του υπουργείου Υποδομών είναι να αποφευχθεί κακή χρήση του μέτρου, ενώ σε αυτές δεν θα εισέρχονται οι οδηγοί ταξί, μετά την «αποτυχία» του πιλοτικού προγράμματος που είχε εφαρμοστεί στις αρχές του καλοκαιριού.
Ο κ. Ρέππας ολοκλήρωσε τις ενημερωτικές συναντήσεις με τους επικεφαλής της ΕΘΕΛ και της ΗΛΠΑΠ.
Τέλος σημειώνεται ότι υπέρ της παροχής καρτών απεριορίστων διαδρομών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ως μέτρο υπέρ της απόσυρσης των Ι.Χ. τάσσεται η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails