Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Ξεκινά η επανάληψη καταμέτρησης των ψηφών στο Ηράκλειο


Σήμερα στις 9 το πρωί θα ξεκινήσει στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου η επανακαταμέτρηση του συνόλου των ψηφοδελτίων σε όλα τα εκλογικά τμήματα του νομού όπως και των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων βάσει της σχετικής αίτησης που κατέθεσε ως γνωστόν ο πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Ο γιατρός όπως έχει γραφτεί από την επόμενη των εκλογών δήλωνε αποφασισμένος να διεκδικήσει την 6η έδρα για το ΠΑΣΟΚ στο νομό του Ηρακλείου. Για το σκοπό αυτό πρώτο μέλημα των νομικών του συμβούλων Ευριπίδη Κουκιαδάκη (και συνυποψήφιός του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές) και Γιώργο Τσικνάκη είναι ο επανέλεγχος των 2.761 άκυρων ψηφοδελτίων, καθώς εκτιμάται ότι είναι πιθανό να αναζητηθούν τα περίπου 400 ψηφοδέλτια για το Κίνημα που του δίνουν την πολυπόθητη 6η έδρα στο κυβερνών κόμμα στο νομό.
Στην αίτηση του ο γιατρός αναφέρει: «Με την παρούσα μου παρακαλώ να κινήσετε τη διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων και επιτρέψτε τον έλεγχο των ψηφοδελτίων των σταυρών προτίμησης και των πρακτικών των Εφορευτικών Επιτροπών σε όλα τα εκλογικά τμήματα της Εκλογικής Περιφέρειας του νομού Ηρακλείου».
Υπογραμμίζεται πάντως ότι η διαφορά των σταυρών προτίμησης που έλαβε στις εκλογές ο πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ από την πέμπτη εκλεγείσα βουλευτή Μαρία Σκραφνάκη είναι μόλις 328 ψήφοι. Εκτιμάται δε ότι από την επανακαταμετρηση θα προκύψουν νέα νούμερα στη διαδικασία. Η επανεκλεγείσα βουλευτής Μαρία Σκραφνάκη σε δηλώσεις της χθες στην «Τόλμη» ανέφερε ότι ούτε κατέθεσε αίτηση επανακαταμέτρησης και ούτε είναι διατεθειμένη να το πράξει. Δήλωσε απλώς ότι προτίθεται να παρακολουθήσει διά των εκπροσώπων της τη διαδικασία της επανακαταμέτρησης στο Πρωτοδικείο του Ηρακλείου.
Η ίδια και στις προηγούμενες εκλογές βρέθηκε στην ίδια θέση όταν τότε ο πρώτος επιλαχών Αντώνης Βγόντζας προχώρησε και στην υποβολή ένστασης εναντίον της εκλογής της, η οποία βέβαια αρκετούς μήνες αργότερα απορρίφθηκε. Ο γιατρός Γιάννης Μιχελογιαννάκης πάντως αν και δεν αποκλείει την υποβολή ένστασης επισημαίνει ότι βασική επιδίωξή του είναι η κατάκτηση της 6ης έδρας.
Επιπλέον στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου κατατέθηκε μια ακόμη αίτηση επανακαταμέτρησης από το ΛΑΟΣ, διεκδικώντας να βελτιώσει τη σειρά κατάταξής του στο νομό.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails