Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009

Μόνο πεζοί ή με τα ποδήλατά τους στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου


Μόνο πεζοί ή με τα ποδήλατά τους θα μπορούν να κυκλοφορήσουν μεθαύριο Σάββατο 24 Οκτωβρίου οι Ηρακλειώτες στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που πραγματοποιούν από κοινού δήμος και Εμπορικός Σύλλογος. Στόχος να αναδειχθεί το τρίπτυχο της ιστορικότητας του Ηρακλείου, η οικολογική διάσταση της ενέργειας, όπως επίσης και η αποτελεσματικότερη παρουσίαση της εμπορικότητας των οδών στην «καρδιά» της πόλης. Το Σάββατο θα είναι καθολική η απαγόρευση οποιουδήποτε οχήματος στο κέντρο με τη μέριμνα της Τροχαίας, ενώ το αστικό ΚΤΕΛ θα μεταφέρει από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι δωρεάν τους επιβάτες στο κέντρο. Παράλληλα επιδίωξη της κίνησης αυτής, η οποία υλοποιείται σε πιλοτικό επίπεδο, να τονωθεί το τοπικό εμπόριο που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της οικονομικής ύφεσης. Μάλιστα τα καταστήματα στο ιστορικό κέντρο αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο θα προσφέρουν χαμηλότερες τιμές στα εμπορεύματά τους, προκειμένου να παρακινηθούν και οι καταναλωτές για να ψωνίσουν χωρίς άγχος και βιασύνη. Χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Λότζια παρουσιάστηκε αναλυτικά η θετική αυτή πρωτοβουλία, τα αποτελέσματα της οποίας βεβαίως θα αξιολογηθούν και εφόσον τελικά είναι θετικά όπως αναμένεται, το διήμερο των εκδηλώσεων στο τελείωμα εκάστου μήνα θα επαναλαμβάνεται, ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Οι εμπλεκόμενοι αντιδήμαρχοι κ. Κώστας Μαμουλάκης και κ. Στρατής Δαγκωνάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ κ. Γιώργος Παρασύρης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μανόλης Κουμαντάκης, αλλά και ο πρόεδρος του πρώτου δημοτικού διαμερίσματος κ. Κώστας Βαρβεράκης, παρουσίασαν διεξοδικά τι θα ακολουθήσει στο κέντρο της πόλης αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο.
Συνολικά τόσο οι αντιδήμαρχοι όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων ευχήθηκαν για την πρωτοβουλία αυτή του καθολικού αποκλεισμού του κέντρου από αυτοκίνητα, δίκυκλα, ταξί, ακόμα και λεωφορεία, να έχει θετική ανταπόκριση από τους πολίτες, με την προοπτική εφόσον η προσπάθεια αυτή αγκαλιαστεί να συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον.
Στις διήμερες εκδηλώσεις θα συμμετέχουν ακόμα με μουσικές διαδρομές στο κέντρο της πόλης ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής, η Ένωση Χοροδιδασκάλων Κρήτης, χορευτικές ομάδες των ΚΑΠΗ του δήμου Ηρακλείου, η μικτή χορωδία του δήμου, οι χορωδίες Ιωνία, Αηδών και Ταξιδιώτες της παράδοσης, ο Μανόλης Γραμματικάκης με το αυτοκίνητό του «ΒΑΤΜΑΝ», το θέατρο «Μορφές», η χορωδία του συλλόγου «Αρτεμησία» Αλικαρνασσού και Αρχανών.
Πηγή:Τόλμη

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΥΡΑΚΗ ΚΥΡΙΟΣ ΔΡΟΣΙΤΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails