Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Νέα αυτοκτονία υπαλλήλου της France Telecom, η 25η σε διάστημα 19 μηνών


Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει το κύμα αυτοκτονιών στις τάξεις των εργαζομένων του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού France Telecom. Μηχανικός 48 ετών έβαλε τέλος στη ζωή του στην κατοικία του στη Λανιόν της Βρετάνης. Είναι ο 25ος αυτόχειρας σε διάστημα 19 μηνών...
Η διεύθυνση του ομίλου ανακοίνωσε ότι ο αυτόχειρας, ο οποίος είχε αναρρωτική άδεια ενός μήνα, βρέθηκε κρεμασμένος στο διαμέρισμά του.
Αλλος ένας υπάλληλος της France Telecom, ένας 54χρονος άνδρας που ήταν επίσης σε αναρρωτική άδεια, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πριν από δύο ημέρες, αλλά σώθηκε χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστών.
Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός συνταράσσεται εδώ και μήνες από αυτοκτονίες υπαλλήλων. Τα συνδικάτα εγκαλούν την επιχείρηση για το σκληρό μάνατζμεντ και να ζητούν κρατική παρέμβαση.
Υπό την πίεση της γαλλικής κυβέρνησης ο όμιλος συμφώνησε να αλλάξει ορισμένες από τις διοικητικές του μεθόδους προκειμένου να βάλει τέλος σε αυτή την εφιαλτική κατάσταση.
Στις αρχές Οκτωβρίου αντικαταστάθηκε ο δεύτερος στην ιεραρχία της France Telecom, κ. Λουί Πιερ Ουενές, ο οποίος είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής.
Πηγή:Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails