Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Όργιο προσλήψεων golden boys με μισθό 500.000 ευρώ!


Ακόμη και το μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο ξεπερνούν οι αμοιβές των χρυσοπληρωμένων στελεχών του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, στα οποία αναφέρθηκε με αριθμούς και ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής. Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για εξυπηρετήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης σε «εκλεκτούς» και «ημέτερους» και είπε ότι «ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ είχε ετήσιες αμοιβές , περίπου 1.400 ευρώ την ημέρα», δηλαδή όσα παίρνουν το μήνα δύο νέοι της γενιάς των 700 ευρώ.
Προκλητική σύμφωνα με τους πολίτες είναι και η αμοιβή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, ο οποίος όπως είπε ο κ. Παπανδρέου «έφθασε να έχει ετήσιες αμοιβές 300.000 ευρώ και επιπλέον 100.000 bonus, με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 33.000 ευρώ». Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ, τόσο οι δύο αντιπρόεδροι της επιχείρησης, αλλά και δεκάδες σύμβουλοι, αμείβονται με μισθούς που ξεκινούν από τα 50.000 και αγγίζουν ακόμα και τα 300.000 ευρώ το χρόνο μαζί με τα bonus. Σχεδόν 1.000 ευρώ την ημέρα κοστίζει στο Δημόσιο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, ο οποίος όπως είπε ο κ. Παπανδρέου «έχει ετήσιες αμοιβές 347.000 ευρώ, πάνω από 28.000 ευρώ το μήνα». Εάν μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΡΤ αποχωρήσει από τη θέση του πριν τη λήξη του συμβολαίου του σε 3 χρόνια, προβλέπεται να πάρει αποζημίωση 500.000 ευρώ.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ κάνουν λόγο για υπέρογκες αμοιβές και άλλων στελεχών, ενώ καταγγέλλουν και τις ρουσφετολογικές προσλήψεις συμβασιούχων, που επιβαρύνουν κι άλλο τον Οργανισμό. Στα 2.350 ευρώ ανέρχεται το μεροκάματο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος αμείβεται με 607.000 ευρώ το χρόνο συν bonus σε μετοχές. Δέκα χιλιάδες ευρώ το μήνα κοστίζει στο Δημόσιο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ σύμφωνα με τους εργαζόμενους. Παρά τον παχυλό μισθό του όμως, το έλλειμμα του Οργανισμού τριπλασιάστηκε. Παράλληλα καταγγέλλουν, ότι και μια ομάδα στελεχών αμείβεται πλουσιοπάροχα, ενώ προσφέρει ελάχιστα.
'Οργιο σπατάλης και προσλήψεων golden boys κατήγγειλε ο Πρωθυπουργός και στην προβληματική ΛΑΡΚΟ. 'Οπως είπε χαρακτηριστικά «το παράδειγμα της ΛΑΡΚΟ που οδηγήθηκε σε απαξίωση και μεγαλύτερα ελλείμματα. Στην εταιρεία αυτή το 2004 τα διευθυντικά στελέχη ήταν 14. Μετά από το 2004 υπερτριπλασιάστηκαν και έφθασαν τον αριθμό 52, με αμοιβές που κυμαίνονται από 6.000 μέχρι 10.000 ευρώ το μήνα». Για πρόκληση κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία 'Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, αναφερόμενοι στα 120.000 ευρώ που λαμβάνει κάθε χρόνο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος όπως καταγγέλλουν, έχει προσλάβει ως ειδικό σύμβουλο φίλο του απόφοιτο ΤΕΙ, ο οποίος έχει μηνιαίες αποδοχές 4.500 ευρώ.
Επιπλέον και ενώ το έλλειμμα κάλπαζε, οι αμοιβές των στελεχών της δημόσιας διοίκησης συνεχώς αυξάνονταν, όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δημιουργήθηκαν 700 νέες δημόσιες υπηρεσίες επί των ημερών σας, καθώς και 470 νέες αμειβόμενες επιτροπές αμφίβολης χρησιμότητας. Ετήσια επιβάρυνση του προϋπολογισμού 230 εκατομμύρια ευρώ. Εάν περιοριστούν ή κοπούν οι αμοιβές των golden boys η κυβέρνηση υπολογίζει να καλύψει μόνο από αυτά τα χρήματα ένα σημαντικό μέρος του Δημόσιου ελλείμματος.
Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails