Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009

Εκτεθειμένοι χιλιάδες λογαριασμοί του Hotmail


Η εταιρεία λογισμικού Microsoft ανακοίνωσε ότι απέκλεισε την πρόσβαση σε χιλιάδες λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, του γνωστού Hotmail, επειδή hackers έσπασαν τους κωδικούς ασφαλείας και τους δημοσιοποίησαν στο Διαδίκτυο.
«Πληροφορηθήκαμε ότι ορισμένοι κωδικοί πελατών του Windows Live Hotmail υποκλάπησαν με τη μέθοδο του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» και δημοσιοποιήθηκαν σε μια ιστοσελίδα» ανέφερε η εταιρεία.
Η μέθοδος του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» χρησιμοποιείται από τους πειρατές που προσπαθούν να παραπλανήσουν του χρήστες του Ίντερνετ ώστε να δώσουν οικειοθελώς προσωπικά στοιχεία τους ή να κατεβάσουν στους υπολογιστές τους κακόβουλα προγράμματα.
Μία από τις τεχνικές είναι η αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων που υπόσχονται στους παραλήπτες ότι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αποκαλυπτικές φωτογραφίες διασημοτήτων ή και σε νόμιμες ιστοσελίδες.
«Λάβαμε μέτρα για να εμποδίσουμε την πρόσβαση σε όσους λογαριασμούς εκτέθηκαν και για να βοηθήσουμε τους χρήστες να ανακτήσουν τους λογαριασμούς τους», προσθέτει η Microsoft η οποία υποστηρίζει ότι πληροφορήθηκε το πρόβλημα αυτό το Σαββατοκύριακο.
Η εταιρεία συμβουλεύει τους χρήστες να προσέχουν πολύ πριν ανοίξουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα του οποίου δεν γνωρίζουν την προέλευση, να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους αντιβιοτικά προγράμματα και να αλλάζουν τους κωδικούς ασφαλείας κάθε τρεις μήνες.
Πηγή:Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails