Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

«Ζωντανά» οι U2 από το Λος Άντζελες μέσω YouTube!


Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά και δωρεάν μέσω διαδικτύου τη συναυλία των U2 την Κυριακή στο Λος Άντζελες θα έχουν οι θαυμαστές του συγκροτήματος από τις ΗΠΑ και 15 ακόμη χώρες μέσω της διαδικτυακής τοποθεσίας YouTube.
«Θα μεταδώσουμε ζωντανά τη συναυλία των U2 στο στάδιο Rose Bowl μέσω της πλατφόρμας μας και προσκαλούμε εκατομμύρια ανθρώπους από όλη τη χώρα και τον πλανήτη να συμμετέχουν στη συναυλία του μεγαλύτερου παγκόσμιου συγκροτήματος μέσω της μεγαλύτερης παγκόσμιας πλατφόρμας», αναφέρει ο Κρις Μάξκι, διευθυντής της Google για το YouTube.
Η συναυλία ξεκινά στις 6.30 το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί στη διεύθυνση http://youtube.com/U2
Στις 16 χώρες, όπου η μετάδοση θα είναι «ζωντανή», δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Όμως, μετά το τέλος της συναυλίας, το βίντεο θα αρχειοθετηθεί και θα μεταδίδεται με την προσθήκη διαφημίσεων στη διεύθυνση http://youtube.com/U2official
Δεν είναι η πρώτη φορά που το YouTube μεταδίδει ζωντανά μια συναυλία. Το Νοέμβριο 2008, μετέδωσε τμήμα του μουσικού φεστιβάλ Outside Lands και σκοπεύει να μεταδώσει περισσότερες συναυλίες στο μέλλον. Ο λόγος που δεν έχει καθιερωθεί η ζωντανή μετάδοση συναυλιών είναι ro καθεστώς των πνευματικών δικαιωμάτων, στα οποία συνήθως εμπλέκονται πολλά μέρη, όπως μέλη συγκροτημάτων, στιχουργοί, εκδότες, δισκογραφική εταιρεία, διαχειριστές, τόπος διεξαγωγής κ.α.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails