Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009

Με συμπτώματα της νέας γρίπης 15 μαθητές στην Εμπαρο


Ρεπορτάζ: Άννα Κωνσταντουλάκη Κατερίνα Μυλωνά
Mε συμπτώματα της νέας γρίπης νοσηλεύονται στα σπίτια τους 15 παιδιά, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Εμπάρου.
Η νόσος έχει επιβεβαιωθεί σε δύο παιδιά που είναι αδέλφια και υπάρχει ανησυχία από τις οικογένειές τους για το μεγάλο αριθμό των ύπτοπτων κρουσμάτων.
Το υπουργείο Υγείας ενημερώθηκε για τα περιστατικά, ωστόσο μέχρι αργά χθες δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα το κλείσιμο του σχολείου. Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βιάννου Γιάννης Χριστοφορίδης, είπε στην “Π” ότι ενημερώθηκε από τον διευθυντή του σχολείου ότι απουσίαζαν χθες 15 από τους 28 μαθητές, λόγω ασθένειας.
Μάλιστα 4-5 από αυτούς πήγαν με τους γονείς τους που ανησυχούσαν στο Κέντρο Υγείας για να εξεταστούν από γιατρούς.
Εστάλησαν κάποια δείγματα για εξετάσεις και επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα καθώς έχουν νοσήσει δύο αδέλφια.
Ο κ. Χριστοφορίδης σημείωσε ότι σήμερα θα επισκεφθεί την Έμπαρο προκειμένου να δώσει οδηγίες στις οικογένειες και να διαπιστώσει αν υπάρχουν σ’ αυτές άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, προκειμένου να τους χορηγηθεί αντιιική αγωγή.
Κλείνει το σχολείο;
Κλειστό θα παραμείνει σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, το Δημοτικό σχολείο Εμπάρου.
Σύμφωνα με επικοινωνία που είχε χθες η αντινομάρχης για θέματα παιδείας, κ. Ελένη Καγουδάκη, με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό και αναμένεται η επίσημη εισήγηση από το ΕΚΕΠΥ.
Σημειώνεται πως καθημερινά τα σχολεία καταγράφουν τον αριθμό των μαθητών που απουσιάζουν και στέλνουν τα στοιχεία στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εφόσον κάποιος μαθητής απουσιάζει, σημειώνεται αν έχει διαπιστωθεί ότι νοσεί (επιβεβαιωμένα) από τον ιό της νέας γρίπης. Στο συγκεκριμένο σχολείο, υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα και έχουν καταγραφεί 12 απουσίες μαθητών.
Τα στοιχεία από όλα τα σχολεία της χώρας αποστέλλονται στο υπουργείο Παιδείας και σε συνεννόηση με το ΕΚΕΠΥ αποφασίζεται αν θα κλείσουν ή όχι κάποια τμήματα, τάξεις ή ολόκληρα σχολεία.
Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που σε σχολεία του Ηρακλείου υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα νέας γρίπης. Μέχρι στιγμής, σε Δημοτικά του νομού έχουν νοσήσει τέσσερις μαθητές, τρεις στην ύπαιθρο και ένας στο κέντρο της πόλης. Όμως, επρόκειτο για μεμονωμένα περιστατικά και δεν υπήρχε λόγος να κλείσουν τα σχολεία τους.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails