Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2009

23χρονος μετέφερε με το πλοίο στο Ηράκλειο 2 κιλά ηρωίνη!


Άδοξο τέλος είχε η προσπάθεια εμπόρου ναρκωτικών να προωθήσει στην Κρήτη περίπου 2 κιλά ηρωίνη.
Ο νεαρός Αλβανός έμπορος ναρκωτικών δεν πρόλαβε να αποβιβαστεί από το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου, λίγο μετά τις 10 το βράδυ και εντοπίστηκε στη διάρκεια ελέγχου από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι είχαν την πληροφορία ότι κάποιοι πραγματοποιούν το τελευταίο χρονικό διάστημα τέτοιου είδους μεταφορές.
Οι κινήσεις του νεαρού κρίθηκαν ύποπτες, όταν εκείνος φτάνοντας σε ένα αυτοκίνητο που προφανώς είχε σταθμεύσει εκεί λίγες μέρες νωρίτερα, άφησε μέσα σε αυτό ένα χαρτοφύλακα.
Τη στιγμή όμως που οι αστυνομικοί τον πλησίαζαν για να του κάνουν έναν καθιερωμένο έλεγχο, ο αδίστακτος έμπορος, όχι μόνο δεν παραδόθηκε, αλλά άρχισε να τρέχει.
Στα παραγγέλματα των αστυνομικών, εκείνος τράπηκε σε φυγή και κατάφερε να ξεφύγει, αφού οι αστυνομικοί που τον καταδίωξαν δεν μπόρεσαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν. Ο δράστης εκμεταλλεύτηκε το συνωστισμό των επιβατών που αποβιβάζονταν και εξαφανίστηκε.
Όμως στη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 1.860 γραμμαρίων, μέσα στο χαρτοφύλακα που είχε αφήσει ο δράστης, καθώς και μια άδεια οδήγησης αλβανικών αρχών, αλλά και φωτοαντίγραφο διαβατηρίου με τα στοιχεία του 23χρονου. Έτσι τα στοιχεία του είναι πλέον γνωστά και θεωρείται θέμα χρόνου η σύλληψή του.
Κύκλωμα
Όπως αποδείχτηκε από τα στοιχεία, φαίνεται πως ο νεαρός Αλβανός είναι μέλος κάποιου κυκλώματος το οποίο διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, πιθανότατα και προς τα Χανιά. Αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι οι πινακίδες του αυτοκινήτου του ήταν χανιώτικες, με τον ίδιο να έχει αγοράσει το όχημα λίγο καιρό πριν από μάντρα έξω από την πόλη της Δυτικής Κρήτης.
«Φαίνεται πως υπάρχει ένας δρόμος με νεαρούς Αλβανούς που μεταφέρουν τα ναρκωτικά και προς τα Χανιά όπου πήγαινε και ο συγκεκριμένος, ενώ έχουμε και στην Αμμουδάρα μια δραστηριότητα πάλι του ίδιου ατόμου. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση δεν πετύχαμε το τέλειο, καθώς όταν υπάρχει δράση, η εύνοια της τύχης μπορεί να είναι με το δράστη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος κ. Κώστας Κουζέλης.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails