Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

Έχασε την όραση του ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ ένας 24χρονός στο Ρέθυμνο!


Έχασε ξαφνικά την όραση του ενώ διασκέδαζε με φίλους του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Ο λόγος για έναν εικοσιτετράχρονο άνδρα από το Ρέθυμνο που νοσηλεύεται μετά από δηλητηρίαση από μεθανόλη, όπως προέκυψε από την σχετική διάγνωση των θεράποντων ιατρών. Ο νεαρός μεταφέρθηκε προχθές το απόγευμα στο νοσοκομείο με συμπτώματα αιφνίδιας απώλειας όρασης, μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ρακής.
Ο άτυχος άνδρας πριν καλά καλά το καταλάβει έχασε το φως του. Αμέσως ενημέρωσε την παρέα του και διεκομίστη στο νοσηλευτικό ίδρυμα όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ,ενώ ακολούθησε η διαδικασία της αιμοκάθαρσης στην μονάδα τεχνητού νεφρού, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα ρίξουν φως προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της τύφλωσης του.
Πρόκειται για ένα σπάνιο περιστατικό, και ενδιαφέρον για τα ιατρικά δεδομένα, ωστόσο δεν μπορεί ακόμη να ειπωθεί με σιγουριά αν η αιφνίδια τύφλωση είναι αποτέλεσμα της κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας ρακής του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, δηλαδή του απογεύματος της Τρίτης, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από μεθανόλη κάνουν την εμφάνιση τους ακόμα και 72 ώρες μετά. Η πορεία της υγείας του νεαρού εξελίσσεται ομαλά και βελτιώνεται σταδιακά, καθώς ήδη έχει άρχισε έστω και θαμπά να βλέπει: «Στις επτά το απόγευμα έφτασε στο νοσοκομείο ένας νεαρός 24 ετών με αιφνίδια απώλεια όρασης, όπως διαπιστώθηκε από την διάγνωση. Εξετάστηκε αρχικά από τον οφθαλμίατρο και στην συνέχεια έγινε αιμοκάθαρση. Ήδη έχουν σταλεί δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις που θα μας δώσουν απαντήσεις. Είναι σε καλύτερη κατάσταση, του χορηγείται απλή φαρμακευτική αγωγή και ήδη έχει αρχίσει να βλέπει έστω και θαμπά», ανέφερε στα «Ρ.Ν.», ο διοικητής του νοσοκομείού Γιώργος Ξεξάκης.
Πηγή:Ρεθεμνιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails