Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Κλεφτοπόλεμος και 290 προσαγωγές μετά την πορεία του Πολυτεχνείου


Κλεφτοπόλεμος μεταξύ της Αστυνομίας και κουκουλοφόρων σημειώθηκε λίγο μετά την ολοκλήρωση της πορεία για την 36η επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ έγιναν 290 προσαγωγές και 10 συλλήψεις. Επεισόδια έγιναν και στη Θεσσαλονίκη, με κλεφτοπόλεμο και δακρυγόνα στη Βόρεια πύλη της ΔΕΘ.
Στην Αθήνα, ομάδα κουκουλοφόρων έριξε δύο αστυνομικούς της Ομάδας Ζήτα από τις μηχανές τους, ενώ στη συνέχεια η αστυνομία εγκλώβισε περίπου 80 νεαρούς. Συνολικά έγιναν 290 προσαγωγές από την Αστυνομία, πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την πορεία ενώ συνελήφθησαν 10 άτομα.
Η πορεία εξελίχθηκε σε γενικές γραμμές ειρηνικά. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν κυρίως αντιιμπεριαλιστικού περιεχομένου, ενώ ακούστηκαν και πολλά κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας (κατά τη διάρκειά τους έγιναν οι περισσότερες προσαγωγές) και στη Βασιλίσσης Σοφίας, στα οποία δεν δόθηκε συνέχεια. Στην Αλεξάνδρας, κατά την αποχώρηση του μπλοκ των αντιεξουσιαστών, καθώς περνούσαν μπροστά από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, άνδρες των ΜΑΤ συνέλαβαν έναν νεαρό, που σύμφωνα με την Αστυνομία πετούσε πέτρες.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4546538

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails