Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Μια 75χρονη ήρθε αντιμέτωπη με ζωοκλέφτες!


Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη
Σε ηλικία 75 ετών απέδειξε ότι το λέει η καρδούλα της. Μια γυναίκα που δεν σκιάχτηκε τους Γερμανούς, δεν είναι δυνατόν να τρομοκρατηθεί από τους ζωοκλέφτες που, όπως καταγγέλλει με παράπονο, την έχουν «ρημάξει».
Ωσάν άλλη …Μπουμπουλίνα είχε το σθένος να πάρει στο κυνήγι τους δράστες σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει τα εκατό και πλέον πρόβατα που είχε στη μάντρα της.
Όπως καταγγέλλει, μέχρι σήμερα την έχουν κλέψει επτά φορές και έχει χάσει πάνω από 500 πρόβατα.
Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Μεσαράς. Η 75χρονη διαμένει ολομόναχη σε ένα σπίτι ανάμεσα στους οικισμούς της Βασιλικής και του Κρότου. Γνωστοί της την περιγράφουν ως μια πολύ δυνατή γυναίκα που παλεύει σκληρά για την καθημερινή της επιβίωση. Την επίμαχη νύχτα είχε πέσει να κοιμηθεί από νωρίς. Κάποια στιγμή άκουσε έναν περίεργο θόρυβο που την κινητοποίησε. Σηκώθηκε γρήγορα-γρήγορα από το κρεβάτι και έτρεξε προς την πόρτα. Μάταια προσπαθούσε να ανοίξει. Οι κλέφτες είχαν προνοήσει να δέσουν την πόρτα με σχοινί ώστε να μπλοκάρουν την έξοδο της ηλικιωμένης και να δράσουν ανενόχλητοι. Προφανώς γνώριζαν πολύ καλά ότι η ηλικιωμένη έμενε μόνη στο σπίτι και δεν είχε ούτε τηλέφωνο. Πιθανολογείται μάλιστα ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που οι ίδιοι της έκλεβαν ζώα.
Η 75χρονη δεν το έβαλε κάτω. Απεναντίας πείσμωσε περισσότερο. Σκαρφάλωσε στο παράθυρο και πήδηξε στην αυλή. Συνειδητοποίησε όμως ότι με τις παντόφλες δεν θα μπορούσε να κυνηγήσει τους ζωοκλέφτες. Έτσι επέστρεψε στο σπίτι, φόρεσε παπούτσια και αποφασισμένη για όλα άρχισε να τρέχει προς το σημείο όπου στέκονταν οι δράστες. Άρχισε να τους φωνάζει και να πετάει πέτρες.
Οι ζωοκλέφτες μόνο διατεθειμένοι δεν ήταν να αφήσουν τη γιαγιά να τους χαλάσει τα σχέδια. Όπως καταγγέλλεται, άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα με σκοπό να την τρομοκρατήσουν και να την υποχρεώσουν να μπει στο σπίτι. Η αλήθεια είναι ότι όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί, η 75χρονη φοβήθηκε λίγο αλλά δεν «τρύπωσε» στο σπίτι της. Μέσα στη νύχτα πήρε τους δρόμους και έφθασε στο γειτονικό χωριό όπου χτύπησε την πόρτα φιλικών της προσώπων. Ήταν τόσο απελπισμένη που άρχισε να ζητάει βοήθεια για να σώσει τα ζώα της.
Δυστυχώς όταν επέστρεψαν στο σπίτι, τα πρόβατα είχαν κάνει «φτερά». Παρά τη …μάχη που έδωσε για να αποτρέψει τους δράστες, δεν τα κατάφερε. Συγχωριανοί της εξέφρασαν τη θλίψη τους για το περιστατικό. «Είναι άνανδροι αυτοί που τα βάζουν με μία ηλικιωμένη και απροστάτευτη γυναίκα. Την έχουν «λεηλατήσει». Είναι απαράδεκτο».
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails