Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009

Τεχνητό χιόνι κάλυψε το Πεκίνο για την καταπολέμηση της ξηρασίας!


Οι Κινέζοι μετεωρολόγοι κατάφεραν, σήμερα, να, θέλοντας να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της παρατεταμένης ξηρασίας σε όλη την περιοχή της πρωτεύουσας. Το επιστημονικό εγχείρημα κατέστη εφικτό χάρη στους «βοριάδες» και τη χαμηλή θερμοκρασία στο Πεκίνο, που πάντως δεν ήταν «κάτω από το μηδέν» (ξεπερνούσε απλά τους δύο βαθμούς Κελσίου).
Εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο «Νέα Κίνα»...κανονικό χιόνι έπεσε σήμερα (το πρώτο του φετινού φθινόπωρου) στο ανατολικό λιμάνι Τιαντζίν, αλλά και στις βορειοδυτικές επαρχίες Λιαονίνγκ και Τζιλίν.
Εδώ και πολλά χρόνια, λειτουργεί στο Πεκίνο το «Γραφείο τεχνητών κλιματικών αλλαγών», χάρη στις εργασίες του οποίου η ξηρασία στην πρωτεύουσα «εναλλάσσεται» με τεχνητές βροχοπτώσεις, αυτές επιτυγχάνονται μέσω του αεροπορικού βομβαρδισμού των συννέφων με τις κατάλληλες χημικές ουσίες...Ολη η βόρεια Κίνα, υπενθυμίζεται, πλήττεται από μεγάλη ξηρασία τα 10 τελευταία έτη.
Σύμφωνα πάντοτε με τη «Νέα Κίνα», οι υπεύθυνοι στο αεροδρόμιο του Πεκίνου, για τις εσωτερικές πτήσεις, ειδοποιήθηκαν έγκαιρα για την τεχνητή χιονόπτωση και ετεροχρόνισαν αρκετά δρομολόγια για τον ανατολικό τομέα της Κίνας.
Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails