Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Προπονητής ο Χίτλερ, αθλητικογράφος ο Γκέμπελς!


Πριν αναλάβει την ηγεσία του Ναζιστικού κόμματος και βυθίσει τον κόσμο στο σκοτάδι του πολέμου, ο Αδόλφος Χίτλερ διέπρεψε ως προπονητής ποδοσφαίρου, ενώ σε κάποια ανάπαυλα της Μπουντεσλίγκα, ανακάλυψε τη... βαρύτητα! Αυτές είναι μερικές από τις απαντήσεις που έδωσαν Σκωτσέζοι μαθητές, σε ερωτήσεις που τους έγιναν για τους Παγκόσμιους Πολέμους.
Δύο χιλιάδες παιδιά μετείχαν στην έρευνα, που έγινε με τη χρήση ερωτηματολογίων πολλαπλών επιλογών. Η έρευνα έγινε με αφορμή την 11η Νοεμβρίου, επέτειο της ανακωχής που έβαλε τέλος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1918. Τα περισσότερα παιδιά μπέρδεψαν τον Α' με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 77% των παιδιών απάντησε σωστά, ότι ο Χίτλερ ήταν ο ηγέτης του Ναζισμού. Το 13,5% δήλωσε όμως ότι ήταν εκείνος που ανακάλυψε τον νόμο της βαρύτητας και το 5% ότι προπονούσε κάποια γερμανική ομάδα. Το 61% των παιδιών γνώριζε και τον υπουργό προπαγάνδας του, Γιόζεφ Γκέμπελς, το 21% όμως δήλωσε ότι ήταν διάσημος Εβραίος που έγραφε σε εφημερίδα (η Ιστορία τελικά έχει χιούμορ!) και το 14% ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών την περίοδο του Πολέμου.
Το 85% των παιδιών γνώριζε τι ήταν το Ολοκαύτωμα και το 70% το Άουσβιτς, αν και το 15% πιστεύει -ή τουλάχιστον έτσι δήλωσε- ότι το στρατόπεδο θανάτου ήταν πάρκο. Όσον αφορά στο ερώτημα, ποια χώρα χρησιμοποίησε πρώτη την ατομική βόμβα, το 41% απάντησε οι ΗΠΑ το 31% η Ιαπωνία και το 19% η Γερμανία.
Το ερώτημα βέβαια, γι' αυτές τις έρευνες είναι κατά πόσον όσοι μετέχουν τις παίρνουν στα σοβαρά και είναι ειλικρινείς. Η Βρετανία είναι εξάλλου η χώρα, στην οποία 390 χιλιάδες πολίτες δήλωσαν στην απογραφή πληθυσμού ότι το θρήσκευμά τους είναι "Ιππότης Τζεντάι".
Πηγή:Ελευθεροτυπία
SofosCrete: Υπάρχουν και χειρότερα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails