Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009

Συλλήψεις για πλαστά χαρτονομίσματα στο Ηράκλειο


Ήταν έτοιμοι να γεμίσουν την αγορά του Ηρακλείου με πλαστά χαρτονομίσματα, αλλά δεν πρόλαβαν.
Οι δύο αλλοδαποί, ένας Σύριος και ένας Ιρακινός, είχαν βάλει στην τελική ευθεία το σχέδιό τους για να διοχετεύσουν μια μεγάλη παρτίδα αποτελούμενη από «μαϊμού» 50ευρα, χωρίς όμως να τα καταφέρνουν τελικά, αφού η επέμβαση της αστυνομίας ήταν καίρια.
Η επιχείρηση των αστυνομικών πραγματοποιήθηκε στη Χερσόνησο, όπου και διέμεναν οι δύο πλαστογράφοι τα τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο λ. Χερσονήσου οι αστυνομικοί Του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς ηλικίας 26 και 31 ετών, αντίστοιχα, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων από κοινού και παραβάσεις Ν. περί αλλοδαπών.
Αρχικά οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν και έκαναν έλεγχο στα ΙΧ αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι συλληφθέντες, στα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 103 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας, δηλαδή 5.150 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα.
Ενώ λίγη ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε νέα έρευνα στα σπίτια των δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ, το οποίο προέρχεται από ανταλλαγή που πραγματοποιήθηκε για την αντικατάσταση των πλαστών χαρτονομισμάτων, ένα διαβατήριο, ένα βιβλιάριο τράπεζας και δύο κινητά τηλέφωνα.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails