Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009

Φοιτητές γκρέμισαν τα κάγκελα στην Κνωσού


Αναστάτωση δημιουργήθηκε για άλλη μία φορά στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης Κνωσού, αυτή τη φορά από τη μεριά φοιτητών. Συγκεκριμένα, φοιτητές που ανήκουν στην Αριστερή Ενότητα Ηρακλείου έριξαν χθες τα κάγκελα που έχουν τοποθετηθεί γύρω από το Πανεπιστήμιο στην Κνωσού, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστρατήγηση του ασύλου και γενικότερα των δικαιωμάτων των φοιτητών.
Τα κάγκελα είχαν τοποθετηθεί αρχικά για την ασφάλεια των φοιτητών και γενικότερα του χώρου του Πανεπιστημίου από τους εξωπανεπιστημιακούς ταραξίες, σύμφωνα με τον αντιπρύτανη υποδομών και φοιτητικής μέριμνας, Θεοφάνη Κιτσόπουλο, όμως οι συγκεκριμένοι φοιτητές δεν είχαν την ίδια γνώμη!
Ωστόσο, εξοργισμένος είναι ο κ. Κιτσόπουλος, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε ότι ήταν ενέργεια από συγκεκριμένη παράταξη. «Αυτό πρόκειται για ποινικό αδίκημα και δεν μπορεί να μείνει έτσι. Είναι πραγματικά ντροπή τους», αναφέρει στην «Τ» ο κ. Κιτσόπουλος.
«’ραγε με ποια απόφαση Συλλογικού Οργάνου οδηγήθηκαν οι συγκεκριμένοι φοιτητές σε αυτήν την πράξη;», αναρωτιέται ο ίδιος.
Ανακοίνωση
Μάλιστα, με σχετική της ανακοίνωση η Αριστερή Ενότητα Ηρακλείου αναφέρει: «Με πρωτοβουλία της Αριστερής Ενότητας Ηρακλείου, έπεσαν χθες, Παρασκευή, τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί γύρω από το Πανεπιστήμιο της Κνωσού. Κάγκελα που το έκαναν να μοιάζει πιο πολύ με φρούριο παρά με πανεπιστήμιο. Δεν μας πείθει η πρυτανεία ότι η περίφραξη του πανεπιστημίου έγινε για την "ασφάλεια" των φοιτητών, αλλά ότι πρόκειται για μία ακόμα επίθεση στο άσυλο και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Η είσοδος στους χώρους του πανεπιστημίου με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας, το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο είναι κλειστό τα σαββατοκύριακα και τα απογεύματα, ακόμα και η ίδια η εικόνα της περίφραξης το αποδεικνύει. Ένα τέτοιο πανεπιστήμιο, αποστειρωμένο και κλειστό, δε μας χωρά. Η συμβολική κίνησή μας να ρίξουμε αυτά τα κάγκελα ήθελε να προασπίσει το δικαίωμά μας να έχουμε ένα πανεπιστήμιο μέσα στην κοινωνία, χώρο σκέψης, πολιτικής, πολιτισμού αλλά και το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε. Ένα χρόνο μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη τα αδιέξοδα της νεολαίας εντείνονται. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ακάθεκτη να σπρώχνει τη νεολαία και τους εργαζόμενους στην ανασφάλεια και τη λιτότητα. Σε αυτήν την εκρηκτική κοινωνική κατάσταση το πανεπιστήμιο έχει να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στους νέους Δεκέμβρηδες των εργαζόμενων και της νεολαίας που σίγουρα θα έρθουν για να μην φορτωθούμε εμείς το μάρμαρο της κρίσης».
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails