Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009

Σοβαρά επεισόδια από οπαδούς της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ


Από σκηνές βίας, με σοβαρό τραυματισμό νεαρού φιλάθλου, αλλά και διακοπή αγώνα στιγματίστηκε σήμερα το κυπριακό ποδόσφαιρο. Στα επεισόδια, με άγριο ξύλο σε τουρνουά μίνι-ποδοσφαίρου πρωταγωνίστησαν οπαδοί των δυο «αιωνίων» αντιπάλων (Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ), ενώ λίγο αργότερα στο γήπεδο «Αμμόχωστος»
ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα Ν.Σαλαμίνας – ΑΠΟΕΛ στο 77ο λεπτό κι ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 1-0.
Τα επεισόδια στο τουρνουά Φούτσαλ στη Λευκωσία, ξεκίνησαν όταν οπαδοί του ΑΠΟΕΛ που βρίσκονταν ήταν καθ’ οδόν προς το γήπεδο «Αμμόχωστος» ήρθαν αντιμέτωποι με οπαδούς της Ομόνοιας. Ο χώρος γύρω από τις εγκαταστάσεις του τουρνουά μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τους οπαδούς των δυο ομάδων να χρησιμοποιούν πέτρες, ρόπαλα, ξύλα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, νεαρός οπαδός του ΑΠΟΕΛ.
Με την επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων έλαβαν τέλος τα επεισόδια, αλλά όλοι στη Λευκωσία αναρωτιούνται πλέον πως θα διεξαχθεί στις 13 Δεκεμβρίου το παραδοσιακό ντέρμπι Ομόνοιας – ΑΠΟΕΛ. Κάτω από ποιες συνθήκες, μέσα σ’ αυτό
το εχθροπολεμικό κλίμα.
Λίγο αργότερα στο γήπεδο «Αμμόχωστος», νέες σκηνές ζούγκλας. Δυο φορές στο πρώτο ημίχρονο διέκοψε τον αγώνα Νέας Σαλαμίνας – ΑΠΟΕΛ ο διαιτητής Στέλιος Τρύφωνας που μαζί με τους βοηθούς του έγινε στόχος των οπαδών της γηπεδούχου ομάδας. Εκτόξευαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα κατά των διαιτητών και τελικά στο 77’ ο διαιτητής διέκοψε οριστικά το ματς κι ενώ από το 75’ το ΑΠΟΕΛ είχε σκοράρει με τον Χέλιο Πίντο. Η πρώτη διακοπή πάντως οφειλόταν στη συμπεριφορά των οπαδών του ΑΠΟΕΛ, στους οποίους έβαλε τις φωνές ο τερματοφύλακας της ομάδας, Σάκης Χιώτης.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails