Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

Ανακαλούνται οι άδειες από τα κολέγια


Ανακαλούνται όλες οι άδειες των κολεγίων που δόθηκαν πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, εξαιτίας της χαώδης κατάστασης που επικρατεί όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, επισημαίνεται πως η "η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους απεφάνθη ομόφωνα για το παράνομο της διαδικασίας και κατόπιν τούτου η υπουργός προχωρεί σε ανάκληση όλων των αδειών που έχουν εκδοθεί και θα προχωρήσει στην επανεξέταση του συνόλου των φακέλων, οι οποίοι στην πραγματικότητα ουδέποτε εξετάστηκαν από τον προηγούμενο υπουργό κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, παρά τα προβλεπόμενα από το νόμο 3696/2008 που είχε ψηφιστεί από τον προκάτοχό του".
Επιπλέον, βάσει της ανακοίνωσης προέκυψε πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που βρήκε δυο παραβάσεις του κράτους πάνω στην αδειοδότηση των κολεγίων.
Πρώτον, "την αποστολή «αιτιολογημένης γνώμης» και την έναρξη διαδικασίας προστίμου για τη μη συμμόρφωση της Ελλάδας σε δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που αφορούν μεταξύ άλλων την ενσωμάτωση της οδηγίας 36/2005" και
Δεύτερον, "την έναρξη νομικών διαδικασιών λόγω της παραβίασης θεμελιωδών κοινοτικών ελευθεριών μέσω του ν. 3696/2008 νόμου που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση".
Η Άννα Διαμαντοπούλου ως υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αναφέρει στην ανακοίνωση πως η προηγούμενη κυβέρνηση προκάλεσε "χάος" με τις άδειες με νόμο ο οποίος είναι "ασύμβατος προς το ευρωπαϊκό δίκαιο".
Στις 26 και 27 Νοεμβρίου η κ. Διαμαντοπούλου θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο επίτροπο και υπουργούς ενώ θα θέσει το θέμα της αμοιβαιότητας και της αυθεντικότητας του ελέγχου της ποιότητας δομών εκπαίδευσης μεταξύ των χωρών-μελών στο Συμβούλιο υπουργών Παιδείας.
Πηγή:Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails