Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Παράνομη η δημοσίευση φωτογραφιών με βασανιστήρια λένε οι ΗΠΑ!


Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, απαγόρευσε τη δημοσίευση 44 φωτογραφιών που έδειχναν Αμερικανούς στρατιώτες να κακοποιούν κρατουμένους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.
Οι φωτογραφίες ελήφθησαν μεταξύ 11 Σεπτεμβρίου 2001 και 22 Ιανουαρίου 2009 και δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα άτομα που είναι υπό κράτηση μετά την 11η Σεπτεμβρίου από τις αμερικανικές δυνάμεις εκτός των ΗΠΑ.
"Η δημοσίευση τους θα έθετε σε κίνδυνο τους πολίτες των ΗΠΑ, τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων ή όσους απασχολούνται από τις ΗΠΑ εκτός της επικράτειας", ανέφερε η επιστολή της διοίκησης Ομπάμα προς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
"Είμαστε απογοητευμένοι (...), αυτές οι φωτογραφίες είναι ένα σημαντικό μέρος των ιστορικών αρχείων μας και είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση του διαλόγου σχετικά με τις ευθύνες στην κακομεταχείριση των κρατουμένων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν", δήλωσε η ACLU, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών.
Στις 13 Μαΐου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε μπλοκάρει τη δημοσίευση των φωτογραφιών, λέγοντας ότι ήταν πιθανόν να "υποκινήσουν το αντιαμερικανικό αίσθημα και να εκθέσουν τους στρατιώτες μας σε μεγαλύτερο κίνδυνο".
Πηγή:Ελευθεροτυπία
SofosCrete: Όπως καταλάβατε δεν είναι παράνομα τα βασανιστήρια αλλά η δημοσιοποίηση αυτών! Κατά τ’ άλλα ο Ομπάμα θα έφερνε την αλλαγή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails