Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009

"Την πλήρωσαν αθώοι πολίτες στη χθεσινή συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης"


«Τρεχάτε, τρεχάτε», έλεγε έντρομη η μητέρα στα δύο παιδιά της που δεν ήταν πάνω από πέντε χρονών το καθένα. Τα παιδιά έκλαιγαν και αυτά έντρομα. Ευτυχώς και βρέθηκε μια ανοιχτή πόρτα. Τραβηχτήκαμε μέσα και κλείσαμε την πόρτα πίσω μας. Τώρα αντιλαμβανόταν κανείς για ποιο λόγο οι αστυνομικοί στα παρακείμενα στενά παράλληλα της Δικαιοσύνης είχαν αρχίσει να αμπαρώνονται. Όταν δε ακούστηκε και ο θόρυβος από το...
σκάσιμο προφανώς των δακρυγόνων, τότε άρχιζε κανείς να καταλαβαίνει τι συνέβαινε. Σε μόλις δύο λεπτά μέσα ο ουρανός δεν φαινόταν και ο καθένας προσπαθούσε να προφυλαχτεί ώστε να νοιώθει λιγότερο το κάψιμο στο λαιμό και τα μάτια.
Η μοναδική σωτηρία για τους αθώους πεζούς οι οποίοι αμέριμνοι έκαναν τη βόλτα τους στην αγορά, ήταν τα καταστήματα και οι καταστηματάρχες οι οποίοι και εκείνοι έντρομοι έδιναν νερό, προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες. Μιας και το υπουργείο «Προστασίας» του Πολίτη δεν είχε πράξει καλά το ρόλο του. Και δεν τον είχε πράξει καλά γιατί αυτοί τη φορά δεν προκάλεσε κανένας τους αστυνομικούς. Το αντίθετο. Ήταν εριστικοί γιατί εκείνοι έβαλαν όχι μόνο κατά των διαδηλωτών αλλά και κατά των πεζών. Μα ξέρουμε καλά όλοι μας ότι όσοι βρίσκονται στα πεζοδρόμια αριστερά και δεξιά της πορείας δεν συμμετέχουν στην πορεία και επομένως δεν πρέπει να πληρώνουν εκείνοι τα σπασμένα και επομένως θα έπρεπε να χαίρονται το σεβασμό τόσο των διαδηλωτών (που τον χαίρονταν έτσι και αλλιώς) όσο και το σεβασμό των ίδιων των αστυνομικών. Και το παιδάκι συνέχιζε να ρωτάει τη μαμά του: «Μαμά οι αστυνομικοί το έκαναν;», «Γιατί εμείς, τι κάναμε;». Οι απαντήσεις είναι αυτονόητες και τα συμπεράσματα δικά σας."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/2009/11/blog-post_7496.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails