Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009

Καταλήψεις σε σχολεία στα Χανιά


Στον ρυθμό των καταλήψεων έχουν μπει το τελευταίο διάστημα επτά σχολεία του νομού Χανίων. Χθες σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Χανίων, μετά το 2ο και 3ο Επαγγελματικό Λύκειο Χανίων, το ΕΠΑΛ Βρυσών και το ΕΠΑΛ Κισάμου, το 1ο Γυμνάσιο Κισάμου και το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου.
Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθηγητών ειδικοτήτων αλλά και για προβλήματα στις υποδομές των σχολείων.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του 1ου ΕΠΑΛ “προχωρήσαμε σε κατάληψη, διότι από πέρυσι περιμένουμε τους καθηγητές για τον ναυτιλιακό τομέα, δεν υπάρχουν εργαστήρια και στον τομέα της γεωπονίας δεν υπάρχουν θερμοκήπια. Γενικότερα υπάρχουν αρκετά προβλήματα όσον αφορά τους καθηγητές ειδικότητας, ενώ στην Α’ Λυκείου λείπουν αρκετά βιβλία. Όσον αφορά τις υποδομές δεν υπάρχουν σκέπαστρα, το υπόστεγο είναι έτοιμο να πέσει και αρκετοί τοίχοι είναι φθαρμένοι”.
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κ. Νίκος Βεστάκης, ανέφερε ότι “έχουμε ενημερωθεί για τα αιτήματα των μαθητών του σχολείων του δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου που ζητούν σκέπαστρα. Όμως αυτό είναι θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης οι μαθητές των ΕΠΑΛ παραπονιούνται για την έλλειψη καθηγητών ειδικοτήτων. Αυτό συμβαίνει διότι οι πίνακες του ΑΣΕΠ δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και δεν μπορούμε να προσλάβουμε καθηγητές. Ήδη έχουμε στείλει εγκύκλιο στο Υπουργείο Παιδείας από την προηγούμενη εβδομάδα και ζητάμε να διευθετηθεί άμεσα το θέμα”.
“Για απαράδεκτο φαινόμενο” όσον αφορά τα κενά διδακτικού προσωπικού σε σχολεία του νομού έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Βασίλης Παπαστάμος.
Δεν είναι δυνατόν να έχουμε μπει στον Νοέμβριο και το Υπουργείο Παιδείας να μην έχει καλύψει τα κενά. Η όποια δικαιολογία περί αλλαγής κυβέρνησης και χαρτοφυλακίου δεν ευσταθεί, διότι έχει περάσει 1,5 μήνας από τότε και θα έπρεπε το θέμα των ελλείψεων στα σχολεία να έχει τακτοποιηθεί. Είναι απαράδεκτο να μην έχουν πάει ακόμα καθηγητές ειδικοτήτων και μάλιστα σε μαθήματα εξεταζόμενα στις Πανελλήνιες εξετάσεις τόσο στα Ενιαία Λύκεια όσο και στα ΕΠΑΛ”, τόνισε.
Πηγή:digitalcrete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails