Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Λουκέτα στα σχολεία της Κρήτης βάζει η νέα γρίπη


Το ένα μετά το άλλο συνεχίζουν να κλείνουν σχολεία και στην Κρήτη από συρροή κρουσμάτων της νέας γρίπης, γεγονός που προβληματίζει τους πολίτες. Μετά το κλείσιμο κάποιων τμημάτων σε σχολείο του Τυμπακίου και του Αγίου Νικολάου και ενός ολόκληρου σχολείου στη Σητεία, ακολούθησαν χθες άλλα τρία σχολεία στο νομό Ηρακλείου και τρία ακόμη στο νομό Ρεθύμνης, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα κλείσουν ακόμη κι άλλα.
Η συμβουλή ορισμένων γιατρών -γιατί υπάρχουν κι εκείνοι που είναι κατά του εμβολίου- είναι να σπεύσουν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης, ώστε να σταματήσει η ορμή της. Ωστόσο, πολλοί είναι οι πολίτες που ακόμη διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις και επισημάνουν ότι θα περιμένουν λίγο ακόμη μέχρι να πάρουν την απόφαση για να εμβολιαστούν.
Την ίδια στιγμή το προσωπικό των δύο νοσοκομείων του νομού Ηρακλείου δεν έχει εμβολιαστεί στο σύνολό του, ενώ ο εμβολιασμός των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προχωράει με αργούς ρυθμούς. Τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού, συμπεριλαμβανομένου των ιατρείων του ΙΚΑ και των περιφερειακών υπηρεσιών υγείας, μπήκαν ήδη σε λειτουργία και υποδέχτηκαν από χθες τους πρώτους «πελάτες» τους, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Πιθανόν τρία από τα εννέα εμβολιαστικά κέντρα που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της νομαρχίας Ηρακλείου θα ξεκινήσουν επίσημα τη λειτουργία τους το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ μόλις χθες εμβολιάστηκε και η νομάρχης Ηρακλείου, δίνοντας το παράδειγμα.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.2810.gr/site/news/article/57428

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails