Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

Ξέχασαν να κατεβάσουν τους τροχούς στην προσγείωση!


Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas έθεσε σήμερα σε διαθεσιμότητα δύο πιλότους της επειδή στη φάση της προσγείωσης ξέχασαν να κατεβάσουν τους τροχούς του αεροσκάφους.
Το Boeing 767 προσέγγιζε το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ και βρισκόταν σε ύψος μόλις 700 ποδών όταν ήχησε το προειδοποιητικό σήμα ότι οι τροχοί δεν είχαν κατέβει. Συνήθως, οι πιλότοι κατεβάζουν τους τροχούς μεταξύ 2.000 και 1.500 ποδών.
Ξαναπήραν ύψος
Όταν αντιλήφθηκαν το σφάλμα τους, οι δύο χειριστές αύξησαν αμέσως την ισχύ των κινητήρων, ξαναπήραν ύψος, κι έκαναν άλλον έναν κύκλο πάνω από το πολυσύχναστο αεροδρόμιο πριν προσγειώσουν το αεροσκάφος με ασφάλεια.
Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι τα γεγονότα που σημειώθηκαν στην πτήση της Δευτέρας από την Μελβούρνη κρίνονται «σοβαρά» και θα υπάρξει έρευνα από την Qantas και την υπηρεσία ασφάλειας των αερομεταφορών της Αυστραλίας.
«Πρόκειται για εξαιρετικά σπάνιο γεγονός, που όμως αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Πρόβλημα με τους αισθητήρες
Η υπηρεσία ασφάλειας των αερομεταφορών της Αυστραλίας ερευνά επίσης ένα συμβάν στην πτήση που εκτελούσε ένα Airbus A330-200 της Jetstar από το Τόκιο στη Χρυσή Ακτή.
Οι πιλότοι εντόπισαν πρόβλημα στους αισθητήρες ταχύτητας του αεροσκάφους -παρόμοιο με εκείνο που συνδέεται με την μοιραία πτήση του αεροσκάφους της Air France τον Ιούνιο στα ανοικτά της Βραζιλίας.
Ο αυτόματος πιλότος στο αεροπλάνο της Jetstar, το οποίο πετούσε μέσα σε καταιγίδα, αποσυνδέθηκε όταν ένας από τους αισθητήρες πιθανότατα πάγωσε, με αποτέλεσμα η ένδειξη της ταχύτητας να είναι εσφαλμένη.
Οι πιλότοι πήραν τον έλεγχο, οι 200 επιβάτες δεν αντιλήφθηκαν το πρόβλημα και το αεροσκάφος προσγειώθηκε με απόλυτη ασφάλεια.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails