Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

Σαράβαλα είναι τα τζιπ που έχει η ΕΛ.ΑΣ!


Του Θάνου Περβολαράκη
Με … νεκροφόρες παρομοιάζουν τα οχήματα με τα οποία κινούνται οι ειδικοί φρουροί στο Ηράκλειο, ζητώντας την αντικατάστασή τους, αφού όπως τονίζουν καμία άλλη επισκευή δεν μπορεί να… σώσει την κατάσταση
Οι συνεχείς αναφορές των αξιωματικών της Υπηρεσίας για την απόκτηση νέων οχημάτων δεν βρίσκουν καμία ανταπόκριση και οι αστυνομικοί του ΤΑΕ καλούνται κάθε φορά να βγουν στους δρόμους και να συμμετέχουν σε καταδιώξεις με αυτοκίνητα ιδιαίτερα επικίνδυνα και προβληματικά.
Άνδρας του ΤΑΕ Ηρακλείου μιλώντας στην «Π» για το θέμα τόνισε: «Κάθε φορά που θα μπούμε σε κάποιο τζιπ της υπηρεσίας κάνουμε το σταυρό μας να μην παρουσιαστεί κάποια βλάβη. Τα οχτώ στα δέκα οχήματα μας είναι επικίνδυνα για χρήση».
Οι ιστορίες που έχουν να αφηγηθούν οι άνθρωποι που επιβαίνουν σε αυτά τα οχήματα για να κάνουν τη δουλειά τους είναι πολλές. Όπως λένε εδώ και καιρό στο Τμήμα, από τύχη δεν έχει σημειωθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα εξαιτίας των ελαττωματικών τζιπ της Υπηρεσίας.
«Υπάρχει συνάδελφος που έσπρωχνε το τζιπ στην εθνική, γιατί του είχε «μείνει» εξαιτίας μηχανικής βλάβης» μας είπε ειδικός φρουρός.
Από τις πλέον κραυγαλέες περιπτώσεις που δείχνουν το πόσο επικίνδυνα είναι τα αυτοκίνητα της Υπηρεσίας, είναι το περιστατικό που έγινε πριν από αρκετό καιρό όταν έσπασε το παρμπρίζ του αστυνομικού οχήματος . «Πηγαίναμε στην εθνική προκειμένου να βοηθήσουμε συναδέλφους τροχονόμους σε σοβαρό τροχαίο που είχε σημειωθεί. Ξαφνικά, ξεκόλλησε το καπό και έσπασε το παρμπρίζ . Λίγο έλειψε να προκαλέσουμε εμείς νέο ατύχημα, μετά από αυτό που συνέβη».
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τζιπ στα οποία τα φρένα δεν λειτουργούν , κάτι που τα καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνα, ενώ σε κάποια άλλα «παίζουν οι τροχοί».
«Το ότι σε κάποια από τα αυτοκίνητά μας δεν ανάβουν τα φώτα και τα φλας δεν λειτουργούν , αυτό δεν μας προβληματίζει ιδιαίτερα, γιατί είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει. Δεν μας πειράζει που δεν έχουμε air condition το καλοκαίρι και καλοριφέρ το χειμώνα. Πολλές φορές όμως βάζουμε από την τσέπη μας λεφτά, όταν η ζημιά είναι μικρή και διορθώνεται.
Υπάρχουν ακόμη οχήματα που έχουν κάνει ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα και έχουν μηδενίσει το κοντέρ για να μην τα αποσύρουν. Στο Ρέθυμνο γνωρίζω ότι υπάρχει ένα τζιπ με τόσα χιλιόμετρα που δεν το έχουν μηδενίσει σκόπιμα» σχολιάζει αστυνομικός που υπηρετεί στο ΤΑΕ.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails