Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009

Εικοσάχρονη εκτελέστηκε δια λιθοβολισμού για μοιχεία στη Σομαλία

Δια λιθοβολισμού ενώπιον κοινού 200 ατόμων εκτελέστηκε στη Σομαλία 20χρονη κοπέλα, με την κατηγορία ότι διέπραξε μοιχεία. Πρόκειται για την τέταρτη τέτοια θανάτωση στη χώρα μέσα στο 2009. Ο 29χρονος με τον οποίο η γυναίκα κατηγορείται ότι διέπραξε μοιχεία έλαβε ως ποινή 100 μαστιγώσεις.
Την ποινή επέβαλε δικαστής της ισλαμικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ, η οποία ελέγχει μεγάλες περιοχές της νότιας Σομαλίας, όπου και επιβάλλουν μία πολύ σκληρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου.
Η διαζευγμένη νεαρή γυναίκα κατηγορήθηκε για μοιχεία, αφού έφερε στον κόσμο ένα νεκρό παιδί. Η δημόσια θανάτωση έλαβε χώρα στο χωριό Γουαχίντ 400 χμ. βορειοδυτικά του Μογκαντίσου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η κοπέλα οδηγήθηκε σε ανοιχτό σημείο και θάφτηκε στο χώμα μέχρι τη μέση.
Έπειτα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου, ενώ ο άνδρας με τον οποίο κατηγορήθηκε ότι διέπραξε μοιχεία μαστιγώθηκε με 100 χτυπήματα.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα μέσα στον Νοέμβριο, ένας άνδρας λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου για μοιχεία στην πόλη Μέρκα, ενώ η ποινή για την έγκυο σύντροφό του αναβλήθηκε μέχρι να γεννήσει. Τον Οκτώβριο του 2009, άλλοι δύο άνδρες λιθοβολήθηκαν μέχρι θανάτου, αφού κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία.
Το 2008, ένα 13χρονο κορίτσι είχε το ίδιο τέλος στην πόλη Κισμάγιο. Ανθρωπιστικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι το κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού, ωστόσο λιθοβολήθηκε για μοιχεία.
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails