Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009

Καταρρέουν τα Ενετικά Τείχη!


Του Κώστα Μπογδανίδη
Από τη μια η κρατική αδιαφορία(υπουργείο Πολιτισμού) , αλλά και ο δικός μας ωχαδερφισμός οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή ένα από τα πιο σπουδαία μνημεία της Μεσογείου!
Τα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου-από τα λίγα σωζόμενα στην περιοχή-κινδυνεύουν πλέον με κατάρρευση δείχνοντας τον βαθμό αξιοσύνης(...) των απογόνων. Χθες ο δήμος Ηρακλείου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον προμαχώνα Σαμπιονάρα και μάλιστα ειδοποίησε τον όμιλο αντισφαίρισης να κλείσει τα δύο τουλάχιστον γήπεδα τέννις που έχει εκεί για να μην κινδυνεύσουν και άνθρωποι!
‘Δυστυχώς τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Το ξέραμε ότι κι εκεί ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος και το είχαμε επισημάνει. Αλλά τώρα το σημείο αυτό δείχνει ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει’ είπε στην ‘Π’ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Μαμουλάκης που πήγε χθες επιτόπου για να δει με υπηρεσιακούς παράγοντες τι συμβαίνει.
‘Έχει πρόβλημα όλο το τμήμα των Τειχών κάτω από την Μποφόρ , εκεί που βρίσκονται τα γήπεδα του τέννις. Όλος ο λοβός έχει πρόβλημα. Δεν έχουν γίνει αυτά που πρέπει και τα νερά έχουν διαβρώσει ένα ολόκληρο τμήμα. Δυστυχώς φωνάζουμε σχεδόν έξι χρόνια τώρα να εγκρίνουν την μελέτη από το υπουργείο Πολιτισμού για την στατική ενίσχυση, αλλά δεν κάνουν τίποτα’ αναφέρει ο κ.Μαμουλάκης. Πάντως το υπουργείο μόλις πριν είκοσι μέρες απάντησε ότι…θέλει και γεωτεχνική μελέτη για να αποφανθεί τελικά!
‘Δεν ξέρω τι να πω. Εμείς μπορούμε κι αυτό να το κάνουμε γρήγορα, αλλά δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο΄ τόνισε ο αντιδήμαρχος που χθες ειδοποίησε και τον εισαγγελέα κ.Μαρκάκη , αλλά και τη διοίκηση του τέννις.
‘Συνομίλησα με τον κ.Καλατζή, τον αντιπρόεδρο του ομίλου που είναι και μηχανικός και νομίζω ότι έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα. Ναι, μεν έχουν πολλά παιδιά, αλλά προέχει η ασφάλειά τους’ δηλώνει ο αντιδήμαρχος.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.patris.gr/articles/168713?PHPSESSID=es1p4ri2qaaqdm24cosvml8264

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails