Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009

Κατασχέθηκαν ναρκωτικά στο Λασίθι


Το «γαϊτανάκι» των συλλήψεων εμπόρων ναρκωτικών συνεχώς μακραίνει και στο νομό Λασιθίου. Μετά από σχετική αξιολόγηση στοιχείων και πολυήμερη προσπάθεια για την εξακρίβωσή τους συνελήφθη ένας ακόμα ημεδαπός ηλικίας 35 ετών, κάτοικος Μαλίων -στην περιοχή «Ντάρμαρος» Λασιθίου- ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου αναζητείται ο συνεργός του ηλικίας 39 ετών (έχει διαφύγει στο εξωτερικό), αφού σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης καθώς και φυσίγγια πολεμικών όπλων.
Συγκεκριμένα, στην οικία του 35χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 736,5 γραμμαρίων μοιρασμένη σε μικρότερες συσκευασίες έτοιμη προς πώληση, μια ζυγαριά ακριβείας και δύο φυσίγγια πολεμικού όπλου διαμετρήματος 7,62 Μ.Μ, ενώ στην οικία του 39χρονου, ο οποίος αναζητείται βρέθηκαν μέσα σε κουτί υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.
Ο αστυνομικός δ/ντης Λασιθίου κ. Μανόλης Παναγιωτάκης, ερωτώμενος από την «Τ», σχετικά με τα ζητήματα κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών, που καθημερινά αυξάνονται στο νομό δήλωσε: «Η Αστυνομική Διεύθυνση τόσο στη χρονιά που διανύουμε όσο και σε αυτή που ακολουθεί θέτει ως καίριους στόχους της την καταπολέμηση των ναρκωτικών και των τροχαίων ατυχημάτων! Εκεί επικεντρώνεται η δραστηριότητά μας, πέραν των υπηρεσιών που οφείλουμε να παράσχουμε στους πολίτες και αφορούν στην ποιότητα της ίδιας τους της ζωής. Καλούμαστε να δραστηριοποιηθούμε στους παραπάνω τομείς και να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ασφάλεια των πολιτών συνολικά», δήλωσε ο αστυνομικός δ/ντης Λασιθίου. «Δίνουμε ένα καθημερινό αγώνα -αφού και η προστασία και ενός μόνο ατόμου, αποτελεί κέρδος για μας», σημείωσε.
Ερωτώμενος σχετικά με τις ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών, που έχουν κατασχεθεί φέτος (2009) σε επίπεδο νομού Λασιθίου, αλλά και για το μείζον ζήτημα της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, δήλωσε ότι «ο πλέον φιλήσυχος νομός της Ελλάδας, σήμερα συγκαταλέγεται σε αυτούς τους νομούς, που πραγματικά αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη οξύτητα το πρόβλημα των ναρκωτικών. Έχουμε πρόβλημα ο οποίος χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της ίδρυσης του Σώματος Δίωξης Ναρκωτικών, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο τμήμα, εφόσον εξοπλιστεί με τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, τα οποία έχουμε εξάλλου ζητήσει η λειτουργία του θα είναι περισσότερο αποτελεσματική.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails