Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

Γκαζάκια στο γραφείο του Σήφη Βαλυράκη στα Χανιά


Επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (γκαζάκια) δέχθηκε χθες το απόγευμα το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη στην οδό Ηγ. Γαβριήλ.
Πρόκειται για την έκτη επίθεση που δέχεται στα χρόνια που πολιτεύεται ο κ. Βαλυράκης, ο οποίος με γραπτή του δήλωση κάνει για "φασιστική επίθεση" σε βάρος του.
Η επίθεση έγινε στις 4.30 το απόγευμα. Αγνωστα άτομα τοποθέτησαν στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του κ. Βαλυράκη δύο γκαζάκια τα οποία και ανεφλέγησαν με στουπί το οποίο είχε ποτιστεί με εύφλεκτο υλικό, πιθανόν βενζίνη. Την κίνηση των ατόμων έκρυβε αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ (τα γραφεία του οποίου λειτουργούν δίπλα ακριβώς στο πολ. γραφείο του κ. Βαλυράκη) το οποιό ήταν παρκαρισμένο στα αριστερά του δρόμου. Η έκρηξη των γκαζακιών προκάλεσε μεγάλο θόρυβο και φλόγα η οποία μαύρισε τον εξωτερικό τοίχο. Ωστόσο δεν έσπασαν ούτε τα τζάμια των γραφείων, ούτε προκλήθηκαν ζημιές στο εσωτερικό του κτηρίου. Ο θόρυβος της έκρηξης προκάλεσε αναστάτωση ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής που ειδοποιήσαν την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Οχημα της Π.Υ. με τέσσερα άτομα που βρέθηκε στο χώρο έσβησε τα υπολείμματα της φωτιάς, ενώ πυροτεχνουργοί συνέλεξαν τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού. Στο χώρο του συμβάντος βρέθηκε ο αστυνομικός διευθυντής Β. Στεφανουδάκης, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, ο υπεύθυνος του πολιτικού γραφείου του βουλευτής κ. Σ. Βουκελάτος.
"Στις 4.30 περίπου ακούσθηκαν δύο δυνατές εκρήξεις, απανωτές. Είμασταν μέσα στο κτήριο του ΕΚΑΒ, βγήκαμε έξω και είδαμε τη φλόγα στην είσοδο του γραφείου. Οι γείτονες βγήκαν τρομαγμένοι στα μπαλκόνια τους. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τέτοιες ενέργειες" υπογράμμισε ο νοσηλευτής του ΕΚΑΒ κ. Γιάννης Σαβιολής.
"Οταν φτάσαμε εδώ είδαμε τα γκαζάκια που ακόμα έκαιγαν και τα οποία σβήσαμε. Μπροστά στην είσοδο ήταν ένα νοσοκομειακό το οποία χρησιμοποίησαν ως κάλυψη για να βάλουν τα γκαζάκια μέρα μεσημέρι" δήλωσε ο αρχιπυροσβέστης Στέφανος Χριστοδουλάκης.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails